jetta 2 i mk2-do wszystkich z problemem nagrzewnicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dominik7
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

jetta 2 i mk2-do wszystkich z problemem nagrzewnicy

Post autor: dominik7 » pn mar 13, 2006 13:11

Wczoraj wymienialem nagrzewnice i chcialbym sie podzielic z Wami swoimi spostrzezeniami(nie widzialem zeby ktos po wymianie to robil).No wic oczywiscie grzeje jakl trzeba,ale zanim kupicie nagrzewnice po rozebraniu tych plastikow obudowy zwroccie uwage na stan tych klapek do sterowania nawiewem .One sa pokryte taka gabka ktora sie rozlatuje z czasem a pod nia te klapki maja dziury.Nie wiem co za inteligent wymyslil takie rozwiazanie (wystarczylyby bez dziur)ale to nie byl hit miesiaca.No wiec moi kochani gdy te gabki ulegna biodegradacji bedzie Wam to przepuszczalo zimne powietrze nawet gdy bedzie suwak ustawiony na max.U mnie i tak jest wymieniona nagrzewnica na nowa ale prawdopodobnie przyczyna zlego ogrzewania byly wlasnie te gabki.Klapki zostaly oklejone skajem.Teraz jest OK.Mam tylko takie pytanie z ciekawosci do Was.Jakiej firmy w oryginale byla nagrzewnica???U mnie byla Valeo ale watpie zeby to byl oryginal.

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » pn mar 13, 2006 16:13

Valeo robi oryginalne części do VW. I takie coś ja nagrzewnice czy chłodnice mogą występować w oryginale...

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”