Dmuchawa w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dmuchawa w mk2
Nie działa mi 1 i 2 bieg w dmuchawie, chodzi tylko na ostatnim najszybszym. Znalazłem na schemacie elektrycznym dwa bezpieczniki wewnątrz dmuchawy. Najwyraźniej jeden poszedł, ten od 1 i 2 biegu. Mam pytanko jak się dobrać do dmuchawy, czt to jest dużo roboty? Bo śnieg za oknem, garażu brak. Trzeba rozkrecać deskę rozdzielczą? Może ktoś to już przerabiał? Golf z 1991r. CL 2-drzwiowy. pzdr
siemka, deski nie musisz rozbierać ! Spalił Ci sie bezpiecznik termiczny.
Przerabiałem to jakieś 3 tygodnie temu. Zajżyj sobie tu : http://vw2.info/vwforum/dmuchawa/
pzdr
Przerabiałem to jakieś 3 tygodnie temu. Zajżyj sobie tu : http://vw2.info/vwforum/dmuchawa/
pzdr
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Jak już wyjmiesz tę blaszkę z rezystorem i bezpiecznikiem termicznym to poprostu wywal bezpiecznik i wstaw drut, pomaga i w niczym nie szkodzi a kosztów niepotrzebnie nie trzeba ponosić. Cała czynność demontażu i montażu powinna zająć góra 5 minut + lutowanie.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
ja bym nie ryzykował z takimi prowizorkami.dragon5555 pisze:Jak już wyjmiesz tę blaszkę z rezystorem i bezpiecznikiem termicznym to poprostu wywal bezpiecznik i wstaw drut, pomaga i w niczym nie szkodzi a kosztów niepotrzebnie nie trzeba ponosić. Cała czynność demontażu i montażu powinna zająć góra 5 minut + lutowanie.
ostatnio też nawalił mi wentylator. elektryk rozebrał go i okazało się, że poprzedni mechanik, który naprawił mi nawiew zrobił właśnie takie obejście. elektryk op... mnie, że w ten sposób można sobie spalić całą wiązkę. więc ja bym nie bawił się w takie rzeczy. cały ten moduł używany, ale dobry kosztuje ze 30 złotych.
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Nie ma problemu, Znam wiele takich przypadków i nic się nie dzieje. Niby po coś to jest ale brak tego nie przeszkadza.tortuga pisze:dragon5555 napisał/a:
Jak już wyjmiesz tę blaszkę z rezystorem i bezpiecznikiem termicznym to poprostu wywal bezpiecznik i wstaw drut, pomaga i w niczym nie szkodzi a kosztów niepotrzebnie nie trzeba ponosić. Cała czynność demontażu i montażu powinna zająć góra 5 minut + lutowanie.
ja bym nie ryzykował z takimi prowizorkami.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...