zmiana walka rozrzadu golf 3 75 koni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zmiana walka rozrzadu golf 3 75 koni
mam u siebie silnik 1.8 75 koni. i teraz pytanie czy wystarczy zmienic tylko walek rozrzadu od 90 konnej wersji aby podniesc moc??? czy komp tez musi byc??? jezeli rowniez komp to czy trzeba tez wiazke zmieniac???? mialem wstawic 2.0 (juz nawet kupilem) lecz stwierdzilem ze taki silnik mi niepotrzebny i90 koni wystarczy prosze o rade pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
sterownik silnika,znajduje sie na podszybiupajus pisze:mam warsztat wiec z tym niema problemu. a dokladnie o ktory sterownik chodzi??przemysle to wszystko i cos pokombinuje. dzieki za rady
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2010 08:02 przez Jesionvr6, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja zmienilem u siebie sam komputer i czuje wyrazna roznice.A gosc znajomy co handluje od lat czesciami twierdzil ze reszta jest taka sama,to co do walka i innych czesci bym sie nie zgodzil.Zmien kompa tylko musisz sie upewnic czy z imobilajzerem masz czy nie ,ja spisalem od kolegi kompa co mial bez tak jak ja i smiga
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Gadatliwa bestia
Jak by co to mam taki sterownik z "1.8ABS". Wracając do różnic to po samej zmianie wałka różnica jest wyczuwalna. Auto było kilka razy rozpędzane na pewnym odcinku. Osiągało 131, może dwa km/h po zmianie na wałek z abs jest 140 km/h. Oba testy były na lpg.
Ostatnio zmieniony czw sty 21, 2010 18:52 przez gracek1906, łącznie zmieniany 1 raz.