[mkII] PANOWIE POMOCY!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mkII] PANOWIE POMOCY!!!!!!!
MAm problem:-( 3 miesiace temu mechanik stwierdzil w moim golfie ze poszła uszczelka pod głowica.Wymienil uszczelke uszczelniacze na zaworach i ja wymienilem olej na nowy.Przed chwila sprawdzilem stan oleju i patrze..a tu na bagnecie biala maz jakby smalec czy maslo,opod korkiem od wlewu oleju do silnika tez tam jest.Co to moze byc????czy to cos powaznego???
kurde troszke poszperałem i znalazlem ze maż moze byc tez objawem niedogrzanego samochodu.I to moglo by byc to w moim przypadku.niskie temperatury ,trasa tylko 3 km w jedna strone do pracy i 6 km do panny tak to auto stoi bo nawala mi przegub.ktory bede robil .pozdrawiam jak go po wymianie przegub bujne maxymaknie zobacze co sie bedzie dzialo dam znac.NARKA
kurde troszke poszperałem i znalazlem ze maż moze byc tez objawem niedogrzanego samochodu.I to moglo by byc to w moim przypadku.niskie temperatury ,trasa tylko 3 km w jedna strone do pracy i 6 km do panny tak to auto stoi bo nawala mi przegub.ktory bede robil .pozdrawiam jak go po wymianie przegub bujne maxymaknie zobacze co sie bedzie dzialo dam znac.NARKA
- Kuntekinte
- Użytkownik
- Kontakt:
Cześć wam.Nie jestem specjalista z tej dziedziny,ale własnie o tym kiedys mowił mi mechanik ze jezeli cos takiego wystapi czyli taka smietana pod korkiem wlewu oleju to zebym sie nie przejmował.to poprostu tak sie robi pod wpływm roznic temperatur.Nie wiem na ile to prawda.pozdrawiam[/b]
Squad nocne mary :satan:
Sluchaj jak masz taki kisiel w oleju to chyba uszczelka jest do dupy
w glowicy ida kanaly olejowe obok wodnych i gdy uszczelka pusci to olej miesza sie z woda i powstaje taki kisiej sprawdz jeszcze w zbiorniczku wyrownawczym jak tam jest to samo to na 100% poszla uszczelka pozdro
w glowicy ida kanaly olejowe obok wodnych i gdy uszczelka pusci to olej miesza sie z woda i powstaje taki kisiej sprawdz jeszcze w zbiorniczku wyrownawczym jak tam jest to samo to na 100% poszla uszczelka pozdro
Golf III VR6 + Golf III 1.8 z nawigacją Manta