Problem z podwoziem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kubasmta
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z podwoziem

Post autor: kubasmta » wt sty 19, 2010 19:45

Witam,
mam problem nie jestem obeznany w samochodach jeszcze gdyż powiedzmy od niedawna mam prawko, pojawił się problem i nie wiem jak go rozwiązać może miał ktoś podobny.
Ruszając samochodem usłyszałem tarcie spod samochodu myślałem że to może śnieg gdzieś się zawieruszył, ale niestety po obejrzeniu auta okazało się że urwał mi się jakiś pas opinający zbiornik (ogólnie zauważyłem że tam są jeszcze 2 takie pasy) teraz podczas jazdy hamując słyszę tarcie nie wiem co to i jak to naprawić czy da się zna ktoś w regionie Łódzkim jakiegoś magika od takich rzeczy i czy ktoś wie co się stało?? Czy to coś poważnego??

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » wt sty 19, 2010 19:56

kubasmta pisze:hamując słyszę tarcie
Więc na początek ocena stanu układu hamulcowego- wzrokowa... stan tarcz i klocków hamulcowych.. okładzin ciernych z tyłu.. Być może któryś z elementów jest już zużyty ( klocek - szczęka) i podczas hamowania powstaje ten dźwięk..

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » wt sty 19, 2010 20:25

Układ hamulcowy musi być prosty i niezawodny. Myśle że to tylko klocki i tarcze... nie bedzie żadnego problemu. Kazdy potrafi wymienić.. nie jest to takie skomplikowane.. Ja wymieniałem z tyłu..

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”