Podczas jazdy wszytsko zaczeło sie wyłanczać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podczas jazdy wszytsko zaczeło sie wyłanczać
A wiec jade sobie a tu nagle zatrzymała sie dmuchawa , patrze nie świecą też światła tylko postojowe ( nie mówie że było juz ciemno
) zatrzymała sie wycieraczka , po chwili wszystko ruszyło, za jakies 2 minuty to samo.... Po paru razach wszystko wróciło do normy.Jak myślicie co to mozę być , wiadomo nic nie dzieje sie przez przypadek, samo sie napewno nie naprawiło ...

krxychu, tak jak napisal kolegawojtas46, kostka stacyjki, wtedy gubia sie swiatla mijania,dmuchawa,wycieraczki ,chyba z wysuwa Ci sie wtyczka z kostki stacyjki i niema styku
Ostatnio zmieniony wt sty 12, 2010 19:10 przez damian81Z, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
tam gdzie wchodzi kluczyk, tam jest kostka, musisz zdjac osłony plastikowe kierownicy, kierownice ,manetki, stacyjke z kolumny i tam jest kostka

Ostatnio zmieniony wt sty 12, 2010 19:19 przez damian81Z, łącznie zmieniany 4 razy.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Kostka lub padła wkładka stacyjki, jeśli nie chcesz mieć miliona kluczyków i szukać który jest który wymień tylko wkładke jest mocowana na jednego wkręta, bedzie igła 

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Nie prawda, to nie wina wkładki.Johnatan pisze:lub padła wkładka stacyjki, jeśli nie chcesz mieć miliona kluczyków i szukać który jest który wymień tylko wkładke jest mocowana na jednego wkręta, bedzie igła
Tak jak koledzy wyżej pisali kostka stacyjki jest na wykończeniu. Miałem to samo. Koszt takiej kostki to 30 zł.
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie chcę się wygłupić ale ja miałem tak kiedyś w innym aucie ( Mercedes 190) że alternator mi podupadł na zdrowiu i jak przestawał ładować wszystko się po kolei wyłączało.. Padnięty był regulator napięcia i łożyska.. Nie wiem jak to jest w MK2 .... Tylko tak sugeruję..
Ostatnio zmieniony śr sty 13, 2010 22:44 przez Łyskacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nie, że nie prawda,że wkładka jest winna. Bo ja jechałęm o 24 00 w lesie i mi sie wszystko wyłączyło.. zgasiłem silnik i juzgo nie odpaliłem... auto kręciło, chciało odpalać ale wkładka stacyjki nie chciała trzymać zapłonu a jak wiadomo bez zapłono w golfie nic nie włączysz. gdy wyjąłem wkładke wszystkie styki sie z niej wysypały. Jak sprawdzić czy kostka jest dobra?
1 ma być cała
2 wszystkie samiczki (konektory) mają być czyste i też całe
3 żaden konktor nie może wylatywać
4 zmostkuj wszystkie konektroy z najgrubszym kablem
Gruby to zasilanie
pozostałe cienkie to:
a)światła
b)zapłon
c) rozrusznik (gdy go zmiostkujesz na stałe bedzie kręcił non stop, zrób to na kilka sekund)
1 ma być cała
2 wszystkie samiczki (konektory) mają być czyste i też całe
3 żaden konktor nie może wylatywać
4 zmostkuj wszystkie konektroy z najgrubszym kablem
Gruby to zasilanie
pozostałe cienkie to:
a)światła
b)zapłon
c) rozrusznik (gdy go zmiostkujesz na stałe bedzie kręcił non stop, zrób to na kilka sekund)
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;