Gaśnie silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Gaśnie silnik
Witam,
Samochód postał trochę i nie jeździł no i mam teraz problem.
Silnik zapala, pochodzi trochę i gaśnie. To samo dzieje się podczas jazdy. Następnie są problemy z jego odpaleniem.
Zauważyłem, że skacze mi wskazówka od prędkościomierza - spada na chwilę do zera i ponownie wraca do wskazania obrotów - następnie silnik gaśnie.
Wymienione zostały już:
- cewka
- przewody
- świece
- akumulator
Co jest panowie ?
Samochód postał trochę i nie jeździł no i mam teraz problem.
Silnik zapala, pochodzi trochę i gaśnie. To samo dzieje się podczas jazdy. Następnie są problemy z jego odpaleniem.
Zauważyłem, że skacze mi wskazówka od prędkościomierza - spada na chwilę do zera i ponownie wraca do wskazania obrotów - następnie silnik gaśnie.
Wymienione zostały już:
- cewka
- przewody
- świece
- akumulator
Co jest panowie ?
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
nie rozbieraj licznika szkoda czasu i roboty.. oznakiem spadajacego wskaznika obrotow jest to ze brakie impulsu... ja mysle ze to jakis *#cenzura#* kabel masujacy ktory idzie od modulu albo po prostu jakas wtyczka moze przy aparacie zaplonowym , module . a jesli paciagniesz kabel plusowy do cewki bezposrednio z aku i dalej bedzie przerywal gasl to na bank przyczyna lezy w samym ukladzie zaplonowym aparat , modul i ich okablowanie .
macpat1
-
- Nowicjusz
jest jeszcze jedna sprawa, którą zauważyłem wczoraj
po przekręceniu kluczyka w pozycję po której kręci rozrusznikiem - wskazówka obrotomierza potrafi skoczyć do góry
ocb ?
czyżby kostka stacyjki czasem nie miała właściwego kontaktu ?
[ Dodano: 19 Sty 2010 11:03 ]
miał ktoś podobny przypadek ?
po przekręceniu kluczyka w pozycję po której kręci rozrusznikiem - wskazówka obrotomierza potrafi skoczyć do góry
ocb ?
czyżby kostka stacyjki czasem nie miała właściwego kontaktu ?
[ Dodano: 19 Sty 2010 11:03 ]
miał ktoś podobny przypadek ?
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2010 12:02 przez aRchangel76, łącznie zmieniany 1 raz.