Jaki alarm polecacie??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki alarm polecacie??
Chcialbym zabezpieczyc swoje Vento przed niepowołanymi osobami! Rok temu pozbyłem się juz w niewyjaśnionych do dziś okolicznościach poprzedniego auta ( w tym miejscu <brawo> dla Oławskiej policji :-D). Tak więc w moim VW zamontowałem już blokade skrzyni biegów DIPOL i chciałbym jeszcze dorzucić jakiś autolarm.
Kumpel który trochę siedzi w tym temacie poleca mi alarm BASTION Mini + syrena + czujniki ultradźwiękowe. Ale może ktoś ma inne propozycje. I jeszcze jedno pytanie, czy sam montaż takiego alarmu jest trudny?
Kumpel który trochę siedzi w tym temacie poleca mi alarm BASTION Mini + syrena + czujniki ultradźwiękowe. Ale może ktoś ma inne propozycje. I jeszcze jedno pytanie, czy sam montaż takiego alarmu jest trudny?
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 10:42 przez hans71, łącznie zmieniany 1 raz.
Alarm
Witam. Jak pewnie sie dowiadywałeś u instalatorów to kwota za alarm z montażem waha sie na poziomie 500,-. Montują oni zwykłe alarmy pochodzenia china i jest to totalna lipa. Mogę zaproponować Ci dobry alarm klasy Silicon. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat tego alarmu zapraszam na allegro znajdz użytkownika mike122 i zobacz moje aukcje. Bajerem w tym alarmie jest to że można zaprogramować funkcje Comfort, domykanie szyb, szyberdachu i w dodatku możesz spasować go z kluczykiem scyzorykiem i nie nosić ze sobą dodatkowego pilota do alarmu. Zanim zacząłem sprzedawać ten alarm sam go wypróbowałem, mam go zaintalowanego w swoim golfie 3 z 92r już od ponad roku i jestem zadowolony, mam czujniki ruchu i domykanie szyberdachu, koszt alarmu to 240,- +czujnik 40,- i montaż 200,- więc za niecałe 500,- masz dobry i nowoczesny alarm. Pzdr.
Pozdrawiam
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Ja proponuję magicar 440 full opcja u mnie razem z montażem 300zł. Generalnie montaż nie jest zbytnio trudny, jednak jeśli nie masz pojęcia w temacie to możesz mieć problem. A oprócz tego to Ci się zbierze od moda bo temat był już wałkowany wiele razy
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Dokładnie, MagiCar440 to wszystko czego Ci trzeba, a dragon5555 zakładał go wiele razy więc może Ci pomóc ...dragon5555 pisze:Ja proponuję magicar 440 full opcja u mnie razem z montażem 300zł. Generalnie montaż nie jest zbytnio trudny, jednak jeśli nie masz pojęcia w temacie to możesz mieć problem. A oprócz tego to Ci się zbierze od moda bo temat był już wałkowany wiele razy
Pozdr .
:bylo: :bajer:
Tez montowalem alarmy. Ostatnio Terminatora dokladnie to samo co Magicar 440. Montowalem w hondzie crx i zajelo mi to caly dzien lacznie z centralnym zamkiem. Kumpel zaplacil mi 100 zl. Alarm jest naprawde spoko. Dzialal by pewnie do dzis gdyby kumpel nie skasowal fury
Ja chce sobie zamontowac BASTIONA tzn jak najtanszy alarm zeby miec zamykanie na pilota centrala. Nawet sie zastanawiam czy nie kupic sterownika do centrala samego
Ja chce sobie zamontowac BASTIONA tzn jak najtanszy alarm zeby miec zamykanie na pilota centrala. Nawet sie zastanawiam czy nie kupic sterownika do centrala samego
[b]VW Caravelle LONG 2,5 TDI ACV[/b] (2011-...)
[b]Audi A6 C4 Avant 2,5 TDI AEL 6-gear[/b] (2009-...)
[b]Audi 80 GTE[/b] (2006-2009)
[b]VW Golf mk2 1,3[/b] (2005-2006)
[img]http://republika.pl/a_glasgall/Allegro/AUDI.jpg[/img]
[b]Audi A6 C4 Avant 2,5 TDI AEL 6-gear[/b] (2009-...)
[b]Audi 80 GTE[/b] (2006-2009)
[b]VW Golf mk2 1,3[/b] (2005-2006)
[img]http://republika.pl/a_glasgall/Allegro/AUDI.jpg[/img]
nidlugo bede zakladal alarm i kolega co mi go bedzie klad polecil tygrysa ktory kosztuje 160zl i tez ma funkcje domykania szyb i szyberu , antynapad , immo, czujniki ruchu, wiec nie kumam o co chodzi z kwota 500zl to jakas paranoja . Za montaz bierze 70 zl.
[ Dodano: Pią Mar 10, 2006 14:57 ]
w poprzednim golfie mialem wlasnie takiego tygrysa i przez 3 lata bez problemu.
[ Dodano: Pią Mar 10, 2006 14:57 ]
w poprzednim golfie mialem wlasnie takiego tygrysa i przez 3 lata bez problemu.
Jeśli chcecie żeby alarmy działały długo to nie kupujcie tanich alarmów bo to są alarmy kwarcowe z kodem dynamicznie zmiennym i jak działają to jest ok a jak coś się dzieje to już trzeba centralkę zmieniać. Ja zakupiłem Silicona za 190 zł kpl. Ma tyle opcji że nie ma gdzie tego wykorzystać i jest bezproblemowy.Jeśli kiedyś pilot zacznie słabo działać to wystarczy plastikowy wkrętak, 15s pracy z pilotem i jest jak nowy a przy kwarcowych trzeba zmieniać centralkę. Dodam że zasięg mojego pilota to ok 90m a w instrukcji jest napisane że powinien działać z odl. 15m. Dodatkowy +:D
Apropo montażu: ktoś kto orientuje się choćby minimalnie w elektryce to bez problemu sam sobie może założyć taki alarm(dot. samochodów do MK3, do MK4 polecałbym dobrego elektryka;) Ja sam zrobiłem i jest ok
Apropo montażu: ktoś kto orientuje się choćby minimalnie w elektryce to bez problemu sam sobie może założyć taki alarm(dot. samochodów do MK3, do MK4 polecałbym dobrego elektryka;) Ja sam zrobiłem i jest ok
A napiszcie czy ten alarm magicar 440 jest duzo lepszy od Bastionu. Bo cenowo nie widzialem dużej różnicy. Choc magicar440 ma w zestwie syrene w przeciwienstwie do Bastionu. A co do montażu to mam nadzieje, że nie jest to aż tak trudne. Na schematach sie raczej łapie, lutować potrafie więc mam nadzieje, że sobie poradze. A jak nie to zwróce się do was o pomoc!
tu jest ta karta kodowa
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103488772
a tutaj ten fajny pilocik
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=104253997
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103488772
a tutaj ten fajny pilocik
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=104253997
www.tuningshop24.pl
Sklep Tuning OnLine
Sklep Tuning OnLine