[mk3]co i jak z gaźnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]co i jak z gaźnikiem
jezeli posiadam auto na benzynie, to aby "zaoszczędźić" troche paliwa, przy np. dojeżdzaniu do świateł opłaca się jechac na biegu, zamiast na luzie, wtedy nic nie pali, a jak jest w przypadku gaźnika? luz, czy bieg?
Ostatnio zmieniony pt mar 10, 2006 14:31 przez bartas_pn, łącznie zmieniany 1 raz.
W przypadku gaźnika nie istnieje taka mozliwość jak przy wtrysku(że auto w przychamowaniu czy zwalnianiu nie pali więcej paliwa).Ja tam swojego trzymam na półbucie" żeby z obrotów za mocno nie spadał.
A jazda na luzie tzw dojazd do śwwiateł na luzie nie jest bezpieczny sam to przerabiałem bo jeżeli coś przy skrzyżowaniu się wydarzy to ty jadąc na luzie zanim wykonasz jakąś operacje to mnóstwo cennego czasu minie i kupa.Bo musisz wbić np bieg czyli sprzegło biegi i gaz no i np wykonać jakiś manewr.Nie wspominajac o tym że jadąc na luzie do skrzyżowania najczęściej nie myślimy że "coś się wydarzy".Pozdro
Nie polecam dojazd na skrzyżowanie na luzie-auto wcale znacząco mniej nie pali i szarpiesz silnikiem.
A jazda na luzie tzw dojazd do śwwiateł na luzie nie jest bezpieczny sam to przerabiałem bo jeżeli coś przy skrzyżowaniu się wydarzy to ty jadąc na luzie zanim wykonasz jakąś operacje to mnóstwo cennego czasu minie i kupa.Bo musisz wbić np bieg czyli sprzegło biegi i gaz no i np wykonać jakiś manewr.Nie wspominajac o tym że jadąc na luzie do skrzyżowania najczęściej nie myślimy że "coś się wydarzy".Pozdro
Nie polecam dojazd na skrzyżowanie na luzie-auto wcale znacząco mniej nie pali i szarpiesz silnikiem.