Nie wchodzi 2 i 4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie wchodzi 2 i 4
witam jak w temacie, nie wchodzi 2 i 4 bieg, wszystko bylo dobrze do dzis rana. rano wsiadlem i zdziwko, 1 ladnie weszla a 2 nie , 3 jest ok ale 4 takze nie wchodzi, czy przyczyna moze byc zamarzniety olej w skrzyni albo jego brak? pomozcie
dzieki za odpowiedzi
dzieki za odpowiedzi
Maciek
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Ja popierałbym Kolegę Waski1, gdyż usterka dotyczy tylko biegów włączanych ruchem "do tyłu", być może coś poluzowało czy się przesunęło w wyniku większych na mrozie oporów. Niestety, w mechanice nie jestem "dobry" i szczegóły regulacji to już może Koledzy.
Poziom oleju sprawdza się odkręcając korek wlewowo-kontrolny umieszczony pod spodem.
Na skrzyni biegów od strony lewego koła jest umieszczony "kapsel" z logo VW i w kierunku do tyłu auta jest ten korek. Poziom ma sięgać krawędzi otworu, jak zwykle w pojazdach.
Poziom oleju sprawdza się odkręcając korek wlewowo-kontrolny umieszczony pod spodem.
Na skrzyni biegów od strony lewego koła jest umieszczony "kapsel" z logo VW i w kierunku do tyłu auta jest ten korek. Poziom ma sięgać krawędzi otworu, jak zwykle w pojazdach.
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 22:07 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Nie ta skrzynia kolego to jest ABF !!! Stojac w kanale tak jakby pod chlodnica patrzac do gory z przodu skrzyni widac duzy szesciokatny korek ( 14, 17 ) .Na skrzyni biegów od strony lewego koła jest umieszczony "kapsel" z logo VW i w kierunku do tyłu
[ Dodano: 10 Sty 2010 22:25 ]
No sprzydalby sie kanal bo lezec na sniegu to nie bardzo.Odkrec korek i jesli jest stan oki to powinien olej sie wylewac jesli nie wylewa sie wsadz tam palec czy wogole jest a jesli nie ma to wlewaj poki nie zacznie sie wylewac.Albo podjedz do mechanika taka usluga nie kosztuje majatek.
Niezla fure ma kolezanka!!!!!
waski1, ABF to jest mój, koleżanka ma 1.4 ale nie wiem jakie oznaczenie, a jak sprawdzić te linki?
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 23:34 przez jurii21, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciek