[MK3] Pytanie o czujnik halla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich..
Chciałem opowiedzieć Wam swoją historie Wczoraj mój Golf 1.8 ABS odmówił trzy razy posłuszeństwa. Za pierwszym razem zgasł na luzie.. kombinowałem, kombinowałem i nic aż wreszcie sam z siebie zapalił. To samo było za drugim razem.. zgasł - zostawiłem go, a gdy po jakimś czasie wróciłem odpalił bez najmniejszego problemu. Za trzecim razem gdy nie chciał odpalić musiałem się z nim rozstać na całą noc i miałem ogromną nadzieje, że dziś rano pięknie zaskoczy. Niestety tak się nie stało. Można kręcić i kręcić, iskry nie ma. Czy to może być (może czy napewno?) ten czujnik halla? Dodam, że za każdym razem kiedy po jakimś czasie udawało się go zapalić chodził bez problemów.
Pozdrawiam henio098
Chciałem opowiedzieć Wam swoją historie Wczoraj mój Golf 1.8 ABS odmówił trzy razy posłuszeństwa. Za pierwszym razem zgasł na luzie.. kombinowałem, kombinowałem i nic aż wreszcie sam z siebie zapalił. To samo było za drugim razem.. zgasł - zostawiłem go, a gdy po jakimś czasie wróciłem odpalił bez najmniejszego problemu. Za trzecim razem gdy nie chciał odpalić musiałem się z nim rozstać na całą noc i miałem ogromną nadzieje, że dziś rano pięknie zaskoczy. Niestety tak się nie stało. Można kręcić i kręcić, iskry nie ma. Czy to może być (może czy napewno?) ten czujnik halla? Dodam, że za każdym razem kiedy po jakimś czasie udawało się go zapalić chodził bez problemów.
Pozdrawiam henio098
VW Golf MK3 Variant 1.8 GL 1993r. Sprzedany.
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V
Witam.A czy u mnie może też byc padnięty czujnik halla. Autko chodziło do końca gdy rano chciałem odpalic lekko sie odezwało i zgasło i juz wiecej się nie dało odpalic.Na kolektorze ssącym było paliwo wiec wymieniłem podstawę gaźnika tą gumową i jest ok paliwo nie wycieka lecz samochód kręci a i tak sie nie odzywa.Wyczyściłem kopułkę iskre ma,zmieniłem świece paliwo daje i nic.Podczas zmiany podstawy gaźnika odłączyłem kable od czujników biegu jałowego,położenia przepustnicy i czujnik parametrów wtryskiwacza więcej nic nie robiłem.Golf 3 silnik 1.4
- NeconFighter
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
niekoniecznie, czasem iskra bywa z powodu uszkodzonego halla po prostu za słaba, ale to raczej wystarczy ocenić ją wizualnie, ma być jasna i niebieskawa a nie żółta
Ostatnio zmieniony ndz sty 10, 2010 23:50 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Siemano. Widzę, że kolega zabiera się za wymianę czujnika halla. Tu jest fajna fotorelacja http://www.auto-uzywane.pl/warsz/hall/hall.html
Co prawda to z golfa III 1,6 AFT, ale może się przyda. Pozdro
Co prawda to z golfa III 1,6 AFT, ale może się przyda. Pozdro
Nigdy nie pij kiedy prowadzisz, za dużo się rozlewa!!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
ale tylko jedna jest mocno zalana a swiece napewno dokręciłem
[ Dodano: 12 Sty 2010 22:32 ]
Ok już auto śmiga i nawet lepiej przydało się czyszczenie kopułki itp.przyczyna prawdopodobnie to dodatkowe odcięcie zapłonu(czy coś w tym rodzaju) które poprzednik sobie zamontował chociaż z tyłu za gaźnikiem był jakiś wężyk który jest tam wciśnięty nie wiem od czego on ale miał dziure.Teraz i w drogę.Pozdro dla tych którzy miali cierpliwość dla mnie.
[ Dodano: 12 Sty 2010 22:32 ]
Ok już auto śmiga i nawet lepiej przydało się czyszczenie kopułki itp.przyczyna prawdopodobnie to dodatkowe odcięcie zapłonu(czy coś w tym rodzaju) które poprzednik sobie zamontował chociaż z tyłu za gaźnikiem był jakiś wężyk który jest tam wciśnięty nie wiem od czego on ale miał dziure.Teraz i w drogę.Pozdro dla tych którzy miali cierpliwość dla mnie.
Ostatnio zmieniony sob sty 16, 2010 14:42 przez szotek 1, łącznie zmieniany 1 raz.