Spalanie w Golf 3 1.9 D
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Spalanie w Golf 3 1.9 D
Witam. Posiadam golfa 3 1.9 D i mam problem dotyczacy spalania... kupilem go rok temu i do niedawna spalał mi ok 5L na 100km. Ostatnio jak zaczely sie mrozy postanowilem wymienic filtr paliwowy i odpowietrzyłem odrazu. Po tym wszystkim zaczał mi palic duzo duzo wiecej, wiem mrozy zimno itp ale zalewam 5L i robie z wielka bieda max 60km!! kilka razy to sprawdzalem i za kazdym razem to samo :/ pali ok 8L na 100km :/ to jest normalne zima czy cos jest nie tak ?
-
- Nowicjusz
A kiedy wymieniales filt powietrza? Bo zima i brudny filtr powietrza moze dac takie spalanie.
Moja dziewczyna ma taka maszynke i w zimie rzeczywiscie spalanie poszlo do gory. Ale to przez male odcinki na zimnym silniku, no i do tego przez jakis czas jedzie na tym "ssaniu" recznym zeby nie meczyc silnika na za niskich obrotach.
Daj znac w jakim stanie jest filtr powietrza. a najlepiej wymien jesli jeszcze nie zmieniales.
Moja dziewczyna ma taka maszynke i w zimie rzeczywiscie spalanie poszlo do gory. Ale to przez male odcinki na zimnym silniku, no i do tego przez jakis czas jedzie na tym "ssaniu" recznym zeby nie meczyc silnika na za niskich obrotach.
Daj znac w jakim stanie jest filtr powietrza. a najlepiej wymien jesli jeszcze nie zmieniales.
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz