Pompa ABS POMOCY !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa ABS POMOCY !
A wiec tak, po podpieciu do kompa wykryło bład Pompy Hydraulicznej ABS nr bledu 1226 cos takiego nie wiem no ale do sedna mechanik powiedzial mi ze to pewnie moduł w pompie ABS regeneracja ok 450 zł jak wiekszosc z kasa nie stoje tak aby sobie zaplacic, na allegro znalazlem pompe abs kompletna do 1,6 16V za 80 zł z gwar rozruchowa;P problem w tym ze mam 1,9 TDI AHF 110 czy to bedzie pasowało ? Auto idzie na sprzedaż i chciałbym to zrobic;) a jak nie to co najlepiej z tym zrobiC? ktos to przerabial moze? pozdro
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=206025]>mk3 :)[/url]
>mk4 :)
[img]http://img59.imageshack.us/img59/8342/kawul.jpg[/img]
>mk4 :)
[img]http://img59.imageshack.us/img59/8342/kawul.jpg[/img]
kolego mialem to samo w moim mk4:
odpiąłem ta duzą kostke od pompy zapsikalem tym preparatem co jest do stykow wpiąłem i abs dziala juz ponad rok:) mozes sprobowac to zrobic zanim kupisz pompe.....
[ Dodano: 05 Sty 2010 16:40 ]
odpiąłem ta duzą kostke od pompy zapsikalem tym preparatem co jest do stykow wpiąłem i abs dziala juz ponad rok:) mozes sprobowac to zrobic zanim kupisz pompe......
odpiąłem ta duzą kostke od pompy zapsikalem tym preparatem co jest do stykow wpiąłem i abs dziala juz ponad rok:) mozes sprobowac to zrobic zanim kupisz pompe.....
[ Dodano: 05 Sty 2010 16:40 ]
odpiąłem ta duzą kostke od pompy zapsikalem tym preparatem co jest do stykow wpiąłem i abs dziala juz ponad rok:) mozes sprobowac to zrobic zanim kupisz pompe......
-
- Mały gagatek
- Auto: Skoda Octavia III
Koledzy za ABS a raczej jego błąd (czyli nie działający ABS) odpowiada tylko i wyłącznie - albo czujnika abs w kole przeważnie w lewy przód koszt na allegro ok 15 zł lub też zaśniedziały bezpiecznik na akumulatorze. ( są trzy chodzi o ten prawy patrząc od przodu) ale dla pewności radzę wyczyści wszystkie trzy. Prawdopodobieństwo ze pompa padła jest jeden do miliona. Powodzenia.
-
- Mały gagatek
To właśnie ten bezpiecznik powoduje błąd pompy. Zrób tak jak mówie. Daje rękę uciąć że to wina tego bezpiecznika.
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:11 ]
Przeczyść i bezpiecznik i styki. Kontrolka abs natychmiast zgaśnie, jeśli zaś jest to czujnik abs w kole to kontrolka po odpaleniu samochodu nie powinna się świecić ale po ruszeniu i przejechaniu paru metrów wyskoczy kontrolka.
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:11 ]
Przeczyść i bezpiecznik i styki. Kontrolka abs natychmiast zgaśnie, jeśli zaś jest to czujnik abs w kole to kontrolka po odpaleniu samochodu nie powinna się świecić ale po ruszeniu i przejechaniu paru metrów wyskoczy kontrolka.
-
- Mały gagatek
No to jestem pewien, że to czujnik abs. VAG wywala błąd ABS nie podając dokładnie co go boli, nowesze wersje VAGA podają dokładnie że jest to czujnik prawy lub lewy. Z doświadczenia wiem że w VW siadają te lewe czyli od kierowcy. Tak jak mówie Koledzy sprzedają takie czujniki od 15 zł do 30zł na allegro http://allegro.pl/item864373368_abs_czu ... eetle.html
Nie wiem czym się różnią te oryginalne za 150 zł w każdym razie ja zamawiam zawsze te najtańsze i jeszcze żaden klient nie przyjechał ze zwrotem że mu nie działa.
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:32 ]
Przepraszam to nie ten link tu masz prawidłowy http://allegro.pl/item879511808_czujnik ... skoda.html
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:33 ]
Ja zawsze biorę od Tego allegrowicza i zawsze są sprawne tym bardziej że nie różnią się niczym od oryginału
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:37 ]
Jeśli masz kanał to wymienisz sobie sam. Czujnik jest na jednej śrubie na imbus. Nie powinno być więcej kosztów no chyba że będziesz potrzebował wykasowania błędu z kompa to podjedziesz do kogoś na VAG aby się błąd nie cofał
Nie wiem czym się różnią te oryginalne za 150 zł w każdym razie ja zamawiam zawsze te najtańsze i jeszcze żaden klient nie przyjechał ze zwrotem że mu nie działa.
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:32 ]
Przepraszam to nie ten link tu masz prawidłowy http://allegro.pl/item879511808_czujnik ... skoda.html
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:33 ]
Ja zawsze biorę od Tego allegrowicza i zawsze są sprawne tym bardziej że nie różnią się niczym od oryginału
[ Dodano: 14 Sty 2010 15:37 ]
Jeśli masz kanał to wymienisz sobie sam. Czujnik jest na jednej śrubie na imbus. Nie powinno być więcej kosztów no chyba że będziesz potrzebował wykasowania błędu z kompa to podjedziesz do kogoś na VAG aby się błąd nie cofał
To się nazywa pomoc. SUPER.Ciekawy jestem czy wiedzą o tym ci wszyscy mechanicy którzy chcą od razu wymieniać pompę ABS.Różnica kosztów ogromna(tylko u kogo ta różnica zostaje w kieszeni)pszmiel pisze:Koledzy za ABS a raczej jego błąd (czyli nie działający ABS) odpowiada tylko i wyłącznie - albo czujnika abs w kole przeważnie w lewy przód koszt na allegro ok 15 zł lub też zaśniedziały bezpiecznik na akumulatorze. ( są trzy chodzi o ten prawy patrząc od przodu) ale dla pewności radzę wyczyści wszystkie trzy. Prawdopodobieństwo ze pompa padła jest jeden do miliona. Powodzenia.
-
- Mały gagatek
jeszcze nie probowalem,dopiero teraz fundusze mam aby to zrobic,a druga sprawa...ja sam nie mam gdzie tego zrobic, a poza tym nie jestem na tyle zdolny aby samemu to zrobic,a jechac znow do tego samego mechanika to mi sie nie usmiecha
sprawdziłem na kompie i fakt...niestety bląd pompy abs'u wywala...bezpieczniki przeczyszcze a jak dostac sie do tych styków od pompy i do samej pompy? silnik 1.6 SR, AKL
sprawdziłem na kompie i fakt...niestety bląd pompy abs'u wywala...bezpieczniki przeczyszcze a jak dostac sie do tych styków od pompy i do samej pompy? silnik 1.6 SR, AKL
Ostatnio zmieniony pn kwie 12, 2010 21:44 przez Adamskibyd, łącznie zmieniany 1 raz.