Słabiej kręci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Słabiej kręci
Witam chłopaki mam golfa2 z 1990 roku i mam mały problemik jak temperatura na dworze spadnie ponizej -7stopni to rozrusznik słabiej kreci gdy temperatura jest około -2 to kreci bardzo dobrze,tulejki na rozruszniku wymieniałem tą co w chodzi do skrzyni tez wymieniałem a on tylko słabiej kreci jak np; stoi cała noc i rano chce go odpalić na ciepłym silniku kreci bardzo dobrze co to może byc ?
Sprawdź klemy i masę czy nie jest zaśniedziała oraz bolce w aku. Miałem ten sam problem kiedy było zimno rozrusznik kręcił jakby chciał a nie mógł w zwolnionym tempie (dosłownie) Kupiłem szczote i wyszorowałem klemy i masę. Teraz wszytko ładnie pali
[img]http://img190.imageshack.us/img190/6021/aaaaejf.jpg[/img]
[Gęba od ucha do ucha nowe audio gra i buczy]
[Gęba od ucha do ucha nowe audio gra i buczy]
- mosiek2206
- Mały gagatek
- Kontakt:
- jarekkoval
- Forum Master
- Kontakt:
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
ładowanie sprawdzałem i na swiatłach jest koło 14v a trasy robie róznie zalezy to od dnia nieraz 30km dziennie a nieraz 3km.Nie przejmuje sie zabardzo tym wazne ze odpala jak temperatura na dwoze jest w plusie to golf bardzo dobrze kręci
A jak jezdze do szkoły to robie 60km dziennie z ładowaniem jest wszystko ok pozdro
A jak jezdze do szkoły to robie 60km dziennie z ładowaniem jest wszystko ok pozdro
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 20:53 przez janek1350, łącznie zmieniany 1 raz.
ja mam zrobiony rozrusznik, akumulator sprawdzalem na obciazenie (ma dwa lata) i krecilem dziennie raz 15km raz 60km i ktoregos dnia mi aku zaniemogl (w nocy -11C)
podladowalem 24h i teraz kreci rewelacyjnie
masy poczyszczone, tak samo klemy
taki urok mrozow podstawa to sprwany aku i czyste styki, krótko mówiąc jak dbasz tak masz
podladowalem 24h i teraz kreci rewelacyjnie
masy poczyszczone, tak samo klemy
taki urok mrozow podstawa to sprwany aku i czyste styki, krótko mówiąc jak dbasz tak masz
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 21:01 przez kedzior, łącznie zmieniany 1 raz.