Wybór alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wybór alarmu
Witam. Posiadam Vw golfa kombi 2004 rok 1.9 tdi chcialbym zalozyc alarm gdyz nie ma fabrycznego i auto jest otwierane zamkiem w dzwiach a nie pilotem. Jaki i jakiej firmy najlepiej zalozyc?
Ostatnio zmieniony ndz sty 03, 2010 11:06 przez marzio1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wszystko zalezy od tego ile kasy chcesz wydac
Jezeli masz zamiar pociadac AC to w gre wchcodzi alarm kotry ma homologacje i jest uznawany przez firmy ubezieczeniowe, nie wiem czy tez czasami nie musi byc montowany przez firme
Dobre alarmy ma PROXIMA
Mozna kupic cos tanszego na allegro
Polecalbyc cos z funkcja KOMFORT czyli domykanie szyb przy zamykaniu auta, sterowanie centralnym zamkiem posiada juz chyba kazdy autoalarm
Do tego przydaaby sie syrena z wlasnym zasilaniem
Mozesz tez kupic alam z powiadomieniem na telefon
Jezeli masz zamiar pociadac AC to w gre wchcodzi alarm kotry ma homologacje i jest uznawany przez firmy ubezieczeniowe, nie wiem czy tez czasami nie musi byc montowany przez firme
Dobre alarmy ma PROXIMA
Mozna kupic cos tanszego na allegro
Polecalbyc cos z funkcja KOMFORT czyli domykanie szyb przy zamykaniu auta, sterowanie centralnym zamkiem posiada juz chyba kazdy autoalarm
Do tego przydaaby sie syrena z wlasnym zasilaniem
Mozesz tez kupic alam z powiadomieniem na telefon
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ja przewaznie montuje Magicary - tanie i nikt nie narzeka, jedyny minus to odpadajacy chrom z pilotow ale mozna dolozyc pare zl i kupic alarm z metalowymi pilotami, nie polecam pilotow z wyswietlaczamimarzio1 pisze:Powiem tak AC juz posiadam takze nie ma to znaczenia znaczenie natomiast ma to zeby mial wlasnie funkcje komfort domykanie szyb i tym podobne bajery, no i najwazniejsze zeby po pol roku piloty sie nie rozlecialy.
Kompletny Magicar z syrena z wlasnym zasilaniem, czujnikiem ruchu dwoma czujnikami uderzeniowymi to koszt ok 220zl