golf III 1,4B problem z układem zapłonowym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam mam problem z golfem III 1,4benzyna 92rok wymieniłem świece, przewody WN, palec kopółke, aparat zapłonowy i cewkę dalej auto nie chodzi tak jak powino nie mam mocy nie da sie jechac, gdy wykrece wszystkie świece iskra raz jest raz nie ma już nie mam pojecia co moze byc komputer???? z góry dzieki
Mateusz10910
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mam identycznego 1.4 rok. U mnie po odpaleniu wariowaly obroty sam dodawal gazu... Jak silnik sie zagrzal, np po zjezdzie z autostrady zcy w ogole po dluzszej prostej gdy sie zatrzymywalem auto gaslo... Bylo duzo slabsze... U mnie problem polegal na poluzowanym wezyku jakiegos zaworu... Podociskalem wszystkie wezyki jakie byly i nie bylo juz wiecej takiego problemu. Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale spróbować możesz, bo w pewnym sensie mojemu też brakowało mocy...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Wszystko może mieć znaczenie. Sonda też. Ale ja spróbowałbym jeszcze podmienić czujnik Halla. On też może zakłócać pracę całego układu. Na twoim miejscu spróbowałbym znaleść dobrego diagnostę i podpiąć auto pod komputer. Napewno coś znajdzie. Skoro wymieniłeś cewkę, przewody, świece itp i nie daje to żadnego efektu to trzeba szukać głębiej a do tego bez kompa ciężko dojść.
pcbol329