kabli dzis nie udało mi sie dorwac beda w poniedziałek te mam dwa lata- aparat , świece sprawdze jutro tez mam je dwa lata tzn ze 35tys.zrobiłem na nich. dziwne wydaje mi sie to ze za pierwszym razem po 5-ciu min. pracy zgasł sam z siebie ot takHaki pisze:Wilgoć sprawdź w aparacie zapłonowym .. później świece - kable .. czy iskra nie przeskakuje.
[MK3] zgasł nie odpala.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
CE
Akumulator jest w domu i sie laduje... Nic nie mierzylem bo zapodzialem gdzies miernik ;/
Teraz mam pytanko. Wrzucam jutro akumulator i jade pod dom. mierze miernikiem. I jak teraz sprawdzic czy alternator dziala? PRzy odpalonym silniku znow zmierzyc na akumulatorze? Z tego, co mi wiadomo, to po odpaleniu auta akumulator staje sie odbiornikiem pradu z alternatora. Czy jesli wiec zmierze jeszcze raz na akumulatorze przy odpalonym aucie to wynik bedzie wiekszy? Mowilem tez, ze pasek ostatio strasznie piszczal. Jesli go naciagne to jest mozliwosc ze alternator (jesli dziala) bedzie dobrze ladowal? Co sie stanie jesli naciagne go zbyt mocno?
Teraz mam pytanko. Wrzucam jutro akumulator i jade pod dom. mierze miernikiem. I jak teraz sprawdzic czy alternator dziala? PRzy odpalonym silniku znow zmierzyc na akumulatorze? Z tego, co mi wiadomo, to po odpaleniu auta akumulator staje sie odbiornikiem pradu z alternatora. Czy jesli wiec zmierze jeszcze raz na akumulatorze przy odpalonym aucie to wynik bedzie wiekszy? Mowilem tez, ze pasek ostatio strasznie piszczal. Jesli go naciagne to jest mozliwosc ze alternator (jesli dziala) bedzie dobrze ladowal? Co sie stanie jesli naciagne go zbyt mocno?
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Fr4ntic prosta sprawa, odpalony silnik, odpięty akumulator. Jeśli alternator działa to silnik nie zgaśnie, a skoro masz miernik to zmierz ładowanie, napięcie powinno być do 14,4v
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................