Podejrzewam że można to kupić na stacjach benzynowych??????kolego dominik528 jaka jest nazwa tego preparatu o ktorym piszesz?
Nadmierne parowanie szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
http://moto.allegro.pl/item835126377_k2 ... ek_ss.html
Ten sam zastosowałem w AUDI brata -- i powiem ,że od roku jest spokój.
Ten sam zastosowałem w AUDI brata -- i powiem ,że od roku jest spokój.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
az nie chce mi sie wierzyc ze preparat za 3.99 moze rozwiazac probelm ktoremu poswiecono tutaj tyle uwagi
)
ostatnio mam chyba nawet jakas manie bo jadac samochodem czy idac ulica widze pelno golfow wlasnie ewentualnie passatów z zaparowanymi szybami..czy one wszytkie maja uszkodzony ten silniczek sterujacy tymi klapkami nawiewu albo uszkodzona nagrzewnice????
)

ostatnio mam chyba nawet jakas manie bo jadac samochodem czy idac ulica widze pelno golfow wlasnie ewentualnie passatów z zaparowanymi szybami..czy one wszytkie maja uszkodzony ten silniczek sterujacy tymi klapkami nawiewu albo uszkodzona nagrzewnice????

______LET's GOLF______

MIGAJACA KONTROLKA AKUMULATORA / ALTERNATORA -> potrzebuje pomocy :
viewtopic.php?f=140&t=398583

- dominik528
- Nowicjusz
Nie pamiętam jaka była nazwa tego preparatu ale to bez znaczenia jakiej jest firmy wiem że są rodzaje w płynie i taki jak ja kupiłem proszek z opiłkami aluminium.
O skutkach ubocznych nic nie wiem, ale dwóch kolegów z pracy też to stosuje od kilku lat i jest gitara. Jednemu kapało z chłodnicy wsypał i przestało kapać po roku wymienił płyn i znowu zaczeło kapać, znowu kupił wsypał i przestało. Tak więc proszek jest w układzie do wymiany płynu co za tym idzie nie powoduje stałych skutków pozytywnych czy negatywnych.
A można go kupić na stacjach benzynowych i sklepach motoryzacyjnych.
O skutkach ubocznych nic nie wiem, ale dwóch kolegów z pracy też to stosuje od kilku lat i jest gitara. Jednemu kapało z chłodnicy wsypał i przestało kapać po roku wymienił płyn i znowu zaczeło kapać, znowu kupił wsypał i przestało. Tak więc proszek jest w układzie do wymiany płynu co za tym idzie nie powoduje stałych skutków pozytywnych czy negatywnych.
A można go kupić na stacjach benzynowych i sklepach motoryzacyjnych.
To działa kolego i spełnia swoje zadanie , ale tylko w przypadku minimalnych wycieków - tzw mikroskopijnych pęknięć , tzw efektu pocenia się etc ... dziurska tym Panie nie zakitujesz.Paluch_wroc pisze:az nie chce mi sie wierzyc ze preparat za 3.99 moze rozwiazac probelm ktoremu poswiecono tutaj tyle uwagi)
ostatnio mam chyba nawet jakas manie bo jadac samochodem czy idac ulica widze pelno golfow wlasnie ewentualnie passatów z zaparowanymi szybami..czy one wszytkie maja uszkodzony ten silniczek sterujacy tymi klapkami nawiewu albo uszkodzona nagrzewnice????)

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
-
- Nowicjusz
Nie dziala zamykanie obiegu ale obieg mam caly czas otwarty. Gdy polozylem sie na miejscu dywanikow u pasazera z przodu z glowa do kierunku jazdy to zobaczylem po prawej stronie tuz nad tunelem zaczyna sie deska i tam sa srubki i plastiki i one sa rozowe mysle ze to przepuszcza nagrzewniczka(mam rozowe borygo). Co o tym sadzicie? Na climatonicu nie ma bledu. W srodku wszedzie sucho i w miare czysto jak na te pore roku. Ale pewnie jak u wszystkich silniczek lub zebatka do roboty.
Prosze o pomoc.
Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony ndz gru 20, 2009 14:58 przez kamilbolek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam !!!
Piszę ponieważ przeprowadziłem nocną akcję Jastrząb !!!
Cel:
- zwalczenie parowania szyb, przy mrozach ponad -10 zamieniającego się w szron i lód wewnątrz auta
Podejrzenie:
- nieszczelna nagrzewnica
Działanie:
- środek do uszczelniania chłodnic, za 5,10 PLN zakupiony na stacji Shell
- wsypanie do układu chłodzenia przez zbiorniczek wyrównawczy
- uruchomienie silnika na ok pół godziny
- zeskrobanie szyb od środka
Obserwacja:
- nie powstaje nowy szron na szybach od wewnątrz, a na Climatroniku -14 !!
jak sądzicie? czy problem został rozwiązany ?
PS. Wyjąłem tymczasowo filtr kabinowy żeby zasysane było tylko świeżutkie i suche w trakcie mrozów powietrze z zewnątrz...
Piszę ponieważ przeprowadziłem nocną akcję Jastrząb !!!
Cel:
- zwalczenie parowania szyb, przy mrozach ponad -10 zamieniającego się w szron i lód wewnątrz auta
Podejrzenie:
- nieszczelna nagrzewnica
Działanie:
- środek do uszczelniania chłodnic, za 5,10 PLN zakupiony na stacji Shell
- wsypanie do układu chłodzenia przez zbiorniczek wyrównawczy
- uruchomienie silnika na ok pół godziny
- zeskrobanie szyb od środka
Obserwacja:
- nie powstaje nowy szron na szybach od wewnątrz, a na Climatroniku -14 !!
jak sądzicie? czy problem został rozwiązany ?
PS. Wyjąłem tymczasowo filtr kabinowy żeby zasysane było tylko świeżutkie i suche w trakcie mrozów powietrze z zewnątrz...
- xxxPALUCHxxx
- Gadatliwa bestia
oby "akcja Jastrzab" zakonczyla sie sukcesem 
mam nadzieje, ze kolega poinformuje nas o dalszych jej efektach ...

mam nadzieje, ze kolega poinformuje nas o dalszych jej efektach ...
______LET's GOLF______

-
- Forum Master
- Kontakt:
Proszek ten jest jednym z pierwszych i kupić go można na stacjach paliw, sklepach.
Jedna istotna uwaga - jeżeli dacie do zbiornika wyrównawczego to on tam i pozostanie i efekt zerowy.Należy puścić go w obieg zależnie od miejsca usterki.Nagrzewnica - to najlepiej zapodać w przewód do nagrzewnicy przy silniku(uwaga aby nie zakleić zbyt dużą ilością na raz).Chłodnica - wąż górny.Preparat od razu wędruje z płynem.
Przemyślcie...
Niezależnie od tego - parowanie szyb - wiem co to znaczy ale już tego kłopotu nie mam.
Spraktykowałem to jakiś miesiąc wstecz i do dzisiaj nie poprawiam:
Jedna istotna uwaga - jeżeli dacie do zbiornika wyrównawczego to on tam i pozostanie i efekt zerowy.Należy puścić go w obieg zależnie od miejsca usterki.Nagrzewnica - to najlepiej zapodać w przewód do nagrzewnicy przy silniku(uwaga aby nie zakleić zbyt dużą ilością na raz).Chłodnica - wąż górny.Preparat od razu wędruje z płynem.
Przemyślcie...

Niezależnie od tego - parowanie szyb - wiem co to znaczy ale już tego kłopotu nie mam.
Spraktykowałem to jakiś miesiąc wstecz i do dzisiaj nie poprawiam:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pn gru 21, 2009 00:12 przez oldstaszek, łącznie zmieniany 2 razy.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie!!!!!
Po przeczytaniu wszystkich opinii na temat parowania, sprawdziłem płetwę i nie działa i jak zaczęłem ruszać to mi pękła i wpadła część do środka.
Obecnie klima chodzi tylko na wysokich obrotach słychać mocniej wentylator i występują drganie, które czuje na pedałach.
Proszę o pomoc czy padnie mi wentylator jak szybko nie wyciągnę tej płetwy czy mogę poczekać.
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
Po przeczytaniu wszystkich opinii na temat parowania, sprawdziłem płetwę i nie działa i jak zaczęłem ruszać to mi pękła i wpadła część do środka.
Obecnie klima chodzi tylko na wysokich obrotach słychać mocniej wentylator i występują drganie, które czuje na pedałach.
Proszę o pomoc czy padnie mi wentylator jak szybko nie wyciągnę tej płetwy czy mogę poczekać.
Z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam
ja kupilem jakis preparat za pare zlotych przeciw parowaniu szyb w domu , umylem szyby w srodku poczym spryskalem je tym srodkiem i wytarlem je sycha szmata. Ost siedzialem 2 godziny na wyl silniku w aucie i nic nie zaparowalo. co 2 tyg robie taki zabieg i jest OK
co do szronu w srodku auta wydaje mi sie poprostu w aucie jest wilgoc, ( mokre buty , dywaniki , cieple powietrze z nawiewow ) zlapie mroz na dworzu i powstaje na szybach szron
co do szronu w srodku auta wydaje mi sie poprostu w aucie jest wilgoc, ( mokre buty , dywaniki , cieple powietrze z nawiewow ) zlapie mroz na dworzu i powstaje na szybach szron
Witam to i ja sie podłacze do tematu odnosnie klimatronika;wymieniłem silniczek v 71[bład 4fa] błedy wykasowałem i już sie nie pojawiają a nadal nie mam nawiewu na przednią szybe ,tylko słychac lekkie buczenie po przekreceniu kluczyka w okolicy centralnego nawiewu co to może byc
jesli miał ktos ten problem to prosze o pomoc