WYMIANA SZYBY :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
WYMIANA SZYBY :)
Witam mam prosbe-prosze mi powiedzieć jak zamontowac szybe boczną w moim golfie 2-z nieznanych przyczyn potrzaskała mi sie ta szyba od strony pasażera,zakupiłem i nie mam zielonego pojecia,ponieważ nigdy nie wymieniałem --dziekuje i pozdrawiam
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zdejmujesz boczek , ( wkrety dookoła w tapicerce , po dwa na stone prawo i lewo ) , klamka ( pod zaslepką klamki dwie sruby ) ramka klamki od otwirania ( przesuwasz i odchodzi ) rygiel zamykania drzwi ( wykrecasz ), plastik od rygla ( zdejmujesz ), korek regulacji lusterka, trójkat plastikowy w rogu drzwi ( delikatnie zdejmujesz ) korbka szyby ( pod zaslepka srubka ), zdejmujesz wszsytko, widzisz albo folie jak drzwi jeszcze dziewicze... albo mechanizm szyby.. krecac korbką opuszczasz szybe ( mocowanie głownie ) odkrcasz 2 srubki na klucz 10, wyciagasz reszte szyby ...
zdjmujesz uszczelki szyby, ( odpinasz spinki i delikatnie wyciągasz gumy ) wyciagasz szybe, wkladasz druga i skladasz wszystko w odwrotnej kolejnosci
to wszystko dotyczy jak masz duza szybe, bez tzw zagla, jak masz zagiel to nie wiem czy nie trzeba jeszcze odkrecic ramki, z góry powinna byc jakas sruba i na dole w drzwiach ( jak zdejmiesz boczek )
zdjmujesz uszczelki szyby, ( odpinasz spinki i delikatnie wyciągasz gumy ) wyciagasz szybe, wkladasz druga i skladasz wszystko w odwrotnej kolejnosci
to wszystko dotyczy jak masz duza szybe, bez tzw zagla, jak masz zagiel to nie wiem czy nie trzeba jeszcze odkrecic ramki, z góry powinna byc jakas sruba i na dole w drzwiach ( jak zdejmiesz boczek )
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!