Witam!
Z uwagi na to że jest to mój pierwszy i nie ostatni temat na tym forum, chciałbym się przedstawić ;]
Mam na imię Rafał, jestem z Bydgoszczy i posiadam GolfaIII... myślę że tyle wystarczy ;p
A teraz przechodzę do konkretów.
Od jakiegoś czasu mój golfik (benzyna+gaz) strzela fochy na paliwie.
Sytuacja wygląda tak.
Przekręcam kluczyk, odpalam na benzynie i muszę szybko pedałem pulsować żeby nie zgasl tak długo aż mi się przełączy na gaz (bo na gazie chodzi bez problemu).
W golfie zostały wymienione:
Termostat (wymagał wymiany bo nie chciał temperatury trzymać).
Świece NGK
Przewody
Filtr paliwa
No i niestety nic to nie dało.
Gdy pulsuje pedałem czuję jak by łapał lewe powietrze, lub po prostu benzyny nie dostawał.
Co mu może dolegać ? Niestety ja się na tym za bardzo nie znam bo siedzę w motorach a swoją przygodę z samochodami rozpocząłem dopiero niecałe dwa miesiące temu.
Ja mogę jedynie przypuszczać że pompa paliwa poszła.
Ale ostatnie zdanie należy do Was
Proszę o pomoc !
Z góry dziękuję, Pozdrawiam !
Nie chodzi na benzynie.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompę można sprawdzić - odpinasz wężyk i patrzysz czy pompuje paliwko..
Nic nie pisałeś o filtrze powietrza - warto sprawdzić jego stan.
To z innego forum Problem ustąpił po odłączeniu akumulatora na 15 min (tzw. reset ECU). Komp podłapał jakieś błędy związane z emulacją sondy lambda. Trzeba było po prostu zresetować ECU do ustawień fabrycznych. Po tym zabiegu śmiga super. SPRAWDŹ metodę u siebie ,a na koniec od siebie dodam byś sprawdził regulator ciśnienia.
Nic nie pisałeś o filtrze powietrza - warto sprawdzić jego stan.
To z innego forum Problem ustąpił po odłączeniu akumulatora na 15 min (tzw. reset ECU). Komp podłapał jakieś błędy związane z emulacją sondy lambda. Trzeba było po prostu zresetować ECU do ustawień fabrycznych. Po tym zabiegu śmiga super. SPRAWDŹ metodę u siebie ,a na koniec od siebie dodam byś sprawdził regulator ciśnienia.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON