Witam! Czy ktoś mi doradzi w jaki sposób zdjąć wodziki skrzyni biegów w Sharan`ie 2002r Silnik TDI AUY. Potrzebuje zdjąć skrzynie do zmiany dwumasu. Czy łatwiej jest odkręcić całe "kowadełko" do którego przymocowane są wodziki? Czy po zdjęciu wszystkiego konieczna będzie regulacja? Chodzi mi o odpięcie wodzików przy skrzyni biegów.
Pozdrawiam Grzegorz
JAK ZDJĄĆ WODZIKI ZMIANY BIEGÓW SHARAN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
po prostu odkręć i zdejmij linki.
Regulację jest banalna - wrzucasz luz na skrzyni i w kabinie ustawiasz lewarek w pozycji luz i skręcasz całość (Może być potrzebna druga osoba do przytrzymania lewarka w pozycji luz podczas gdy druga osoba dokręca linki) Zastrzegam że nie miałem do czynienia z sharanem ale jestem niemal pewny że wszystkie auta z grupy VW mają podobnie skonstruowane wodziki. pzdr
Regulację jest banalna - wrzucasz luz na skrzyni i w kabinie ustawiasz lewarek w pozycji luz i skręcasz całość (Może być potrzebna druga osoba do przytrzymania lewarka w pozycji luz podczas gdy druga osoba dokręca linki) Zastrzegam że nie miałem do czynienia z sharanem ale jestem niemal pewny że wszystkie auta z grupy VW mają podobnie skonstruowane wodziki. pzdr
Witaj! W sharanie można odpiąć same wodziki, dziś wypróbowałem da rade, wystarczy mocno podważyć wodziki bo nie mają one żadnego zabezpieczenia, tylko podgrzać wcześniej trzeba lekko opalarką. I tyle
Tylko trzeba uważać bo jest dużo rodzajów wodzików. Można zamknąć 

Pozdrawiam Grzegorz
Mk3 Variant TDI
Mk3 Variant TDI