instalacja elektryczna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
instalacja elektryczna
jak w temacie mam golfa mk3 z silnikiem 2.0 8v agg i mam prośbe czy wie ktoś czy instalacja elektryczna z silnika ady podejdzie bez problemu pod moj silnik,chodzi głownie o to zeby pasowaly wtyczki itp.wiem ze silnik ady ruznil sie od agg ulozeniem tlokow ,momentem obrotowym i chyba tyle.
jeden mechanior powiedzial ze silnik ady ma jedno punktowy wtrysk a ja mam wielo punktowy i wydaje mi sie ze ady tez dlatego troche zamieszal mi.ogulnie mam problem z obrotami i z odpalaniem gdy pogrzebalem pszy kablach od pszeplywomierza to przez poltora dnia wszystko bylo ok a mam instalke z anglika bo jestem po swapie z 1.8 na 2.0, wie ktos co to moze byc wydaje mi sie ze gdzies sie kable pszetarly albo poluzowaly luty
Re: instalacja elektryczna
powinno pasować wszystko jeden i drugi ma immo i osprzet taki sam i obydwa silniki są identyczne i z tego co pamiętam różniły sie tylko uszczelka pod głowice a kable te samekozik85 pisze:jak w temacie mam golfa mk3 z silnikiem 2.0 8v agg i mam prośbe czy wie ktoś czy instalacja elektryczna z silnika ady podejdzie bez problemu pod moj silnik,chodzi głownie o to zeby pasowaly wtyczki itp.wiem ze silnik ady ruznil sie od agg ulozeniem tlokow ,momentem obrotowym i chyba tyle.

tylko ADZ ma jednopunkt , i instalacja jest zupełnie inna , więc nie wiadomo co kolega miał i co było kombinowane , z tego co wiem to 1,8 nie było wielopunktowych
Ostatnio zmieniony ndz gru 27, 2009 13:21 przez miś fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
chlopaki mialem 1.8 zrobilem swapa na 2.0 8v agg mam problem raczej z instalacja elektryczna,mam instalacje do zalatwienia z silnika ady i pytam sie czy podejdzie instalka z ady pod moj silnik agg.a mechanik mi powiedzial ze musze sie dowiedziec czy ady ma wielopunktowy wtrysk bo ja taki mam w agg mam racje