witam
Jestem posiadaczem Golfa 4 od tygodnia I mam malutki problem, na desce swieci sie kontrolka silnika i czasami sie włącza lampka EPC nie ESP....
Przez ostatnie kilka dni byly spore mrozy, wiec wyjalem akumulator. Dzis podlaczylem i bylo wszystko ok, odpalilem i gasilem silnik po kilku minutach ze 3 razy.
Wybralem sie na miasto, przejechalem ok 6 km, wolnym tepem z racji korków. Kiedy juz dotarlem do celu, wylaczylem swiatla, wyjalem kluczyk ze stacyjki, ale silnik dalej pracowal!!!
Od tego czasu mialem tak kilka razy i udało mi sie wylaczyc silnik poprzez puszczenie sprzegla na biegu i hamulcu, ale na desce swiecily sie lampki ktore nie chialy zgasnac, mimo wlozenia klyczyka i przekreceniu go. Drugi sposób gaszenia to jak mam wcisniety pedal hamulca i tak samo usune kluczyk ze stacyjki i silnik dalej pracuje, sciagam noge z hamulca i auto gaśnie, po ponownym wcisnieciu hamulca zapalaja sie wszystkie kontrolki.
Czy ktoś juz sie spotkał z podobnym problemem? Jak mozna to rozwiązać?
Silnik nie gaśnie po wyciągnieciu kluczyka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Silnik nie gaśnie po wyciągnieciu kluczyka
Ostatnio zmieniony wt gru 22, 2009 14:12 przez niralq, łącznie zmieniany 1 raz.