Brak brzęczka świateł i rezerwy paliwa!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja również mam podobny problem jak kolega Bogdan_Banasins. Brak dźwięku włączonych świateł czy zapalającej się rezerwy nie przeszkadza mi, ale jeśli naprawa lub wymiana nie jest trudna to również byłbym wdzięczny za informacje.
W moim przypadku prawdopodobnie spalił się ten brzęczyk, bo raz działał raz nie. Później jakoś zaczęło przerywać i za którymś razem już się nie odezwał. Więc zakładam, że padł i nadaje się do wymiany. Tylko właśnie nie wiem gdzie go szukać w samym liczniku oraz nowego lub używanego na wymianę. Przejrzałem Allegro i nic nie znalazłem oprócz całych liczników.
W moim przypadku prawdopodobnie spalił się ten brzęczyk, bo raz działał raz nie. Później jakoś zaczęło przerywać i za którymś razem już się nie odezwał. Więc zakładam, że padł i nadaje się do wymiany. Tylko właśnie nie wiem gdzie go szukać w samym liczniku oraz nowego lub używanego na wymianę. Przejrzałem Allegro i nic nie znalazłem oprócz całych liczników.
-
- Użytkownik
brak brzęczka świateł i rezerwy paliwa
Przerabiam ten sam problem.Ten brzęczek żeby znależć trzeba wymontować licznik,zdemontować tylną ścianę i pod nią na płytce znajduje się to cudo.Tylko są tego dwa rodzaje.Jeden z nich mam wymontowany z licznika,który kupiłem w allegro.Jeśli przyślesz jego fotkę po wymontowanie to sprawdzę czy to ten.Sprawdzałem go u elektronika,który stwierdził,że jest sprawny.Osobno nie kupisz nigdzie tego urządzenia chyb,że cały licznik ze sprawnym brzęczkiem.Można dołożyć brzęczek kupiony w sklepie elektronicznym,ale będzie działać tylko przy włączonych światłach,ponieważ potrzebny jest buzer.Jest to opinia dobrego elektronika.Zauważyłem,że ten problem ma dwóch użytkowników więc może któremuś z was uda się.
bogmaj
-
- Mały gagatek
Witam mam ten sam problem,jak kupiłem mojego MK4 to już to nie działało
U mnie nie działa ani lampka ani buzer reszta działa normalnie lampki wewnątrz i w drzwiach wszystkie świecą ,didy w drzwiach nie mam,przy teście vagiem nie słychać tego buzera,wewnątrz licznika jest buzer taki jak na zdjęciu powyżej u ,,Qto''.
Jak jest wyłączony ten buzer w systemie to czy będzie działał w teście?
Czytałem że może być wyłączony w systemie w jaki sposób włancza lub wyłancza sie ten buzer w liczniku.W serwisie życzą sobie za taką usługe 70zł
U mnie nie działa ani lampka ani buzer reszta działa normalnie lampki wewnątrz i w drzwiach wszystkie świecą ,didy w drzwiach nie mam,przy teście vagiem nie słychać tego buzera,wewnątrz licznika jest buzer taki jak na zdjęciu powyżej u ,,Qto''.
Jak jest wyłączony ten buzer w systemie to czy będzie działał w teście?
Czytałem że może być wyłączony w systemie w jaki sposób włancza lub wyłancza sie ten buzer w liczniku.W serwisie życzą sobie za taką usługe 70zł
nie dziala brzeczek
Witam
Ja mam podobny problem brzeczek nie dziala oraz nie dziala swiatlo lewych drzwi od kierowcy? czy to jest powiazane ze sobą?
No i jeszcze jedno jak wlaczam swiatla to nie pali sie kontrolka wlaczonych swiatel na tablicy? czy ten typ tak ma bo w innych moich autach zawsze sie taka kontrolka palila przy wl swiatlach?
Ja mam podobny problem brzeczek nie dziala oraz nie dziala swiatlo lewych drzwi od kierowcy? czy to jest powiazane ze sobą?
No i jeszcze jedno jak wlaczam swiatla to nie pali sie kontrolka wlaczonych swiatel na tablicy? czy ten typ tak ma bo w innych moich autach zawsze sie taka kontrolka palila przy wl swiatlach?
czy posiada ktoś parametry tego brzęczyka (zarówno elektryczne jak i wymiary). potrzebuję również wymienić ale wolał bym najpierw kupić a potem demontowac deskęQto pisze:Jak wygląda to masz no fotce niżej...wymontować lutownicą...zamiennik może być ciężko dostać, ale można popytać w dobrych sklepach elektronicznych.Bogdan_Banasins pisze:Tylko jak wyglada i jak go wymienić i gdzie kupić zamiennik???
[url=http://images41.fotosik.pl/236/38ec39af1fe5e007med.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20575][img]http://www.motostat.pl/user_images/20575/icon1.png[/img][/url]