Sterowanie Szyb dziwnie działa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dominik528
Nowicjusz
Nowicjusz

Sterowanie Szyb dziwnie działa

Post autor: dominik528 » sob gru 19, 2009 21:40

Witam.
Mam problem, szyby mogę zasuwać i odsuwać tylko wtedy jak otworze drzwi do kierowcy.

Czy sterownik centralnego zamka (ten w bagażniku) też jest odpowiedzialny za sterowanie szyb?
Bo jest właśnie na aukcji niedrogo, i nie wiem jak kupie czy to pomoże i czy podejdzie do mojej wersji - 4 szyby el. domykanie i otwieranie z pilota?

Awatar użytkownika
maly1909
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: maly1909 » sob gru 19, 2009 21:47

centralny nie jest odpowiedzialny za szyby. sprawdź przewody między drzwiami a karoserią.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob gru 19, 2009 21:47

dominik528 pisze:Czy sterownik centralnego zamka (ten w bagażniku) też jest odpowiedzialny za sterowanie szyb?
trochę ale nie w tej kwestii. U Ciebie nie dochodzi do modułów szyb plus po zapłonie. Czarno żółty albo czarnobiały kabel może się złamał w wiązce do drzwi, albo spalił bezpiecznik, 14, 21 sprawdź

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

TomeQTomeQ
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Sterowanie Szyb dziwnie działa

Post autor: TomeQTomeQ » sob gru 19, 2009 21:50

dominik528 pisze:Witam.
Mam problem, szyby mogę zasuwać i odsuwać tylko wtedy jak otworze drzwi do kierowcy.

Czy sterownik centralnego zamka (ten w bagażniku) też jest odpowiedzialny za sterowanie szyb?
Bo jest właśnie na aukcji niedrogo, i nie wiem jak kupie czy to pomoże i czy podejdzie do mojej wersji - 4 szyby el. domykanie i otwieranie z pilota?
ale wogóle ci szyby nie działają u mnie w vento jest tak samo ze BEZ KLUCZYKA działają tylko wtedy gdy mam otwarte drzwi od kierowcy a wystarczy przekręcić kluczyk i chodza normalnie szyby

ja bym obstawiał uszkodzenie stacyjki bo jesli działają tylko i wyłacznie po otwarciu drzwi to stacyjka na bank
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 21:51 przez TomeQTomeQ, łącznie zmieniany 1 raz.

my ride ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3203306&sid=50d56bba1eecfd954973b856e92bf403#3203306

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob gru 19, 2009 21:54

TomeQTomeQ pisze:ja bym obstawiał uszkodzenie stacyjki
przecież by nie zapalił silnika, to ten sam styk w stacyjce

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
dominik528
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dominik528 » sob gru 19, 2009 22:01

Ok. Sprawdzę to ale już nie dzisiaj.

Ale jak mam włączony zapłon lub nie, czy silnik pracuje lub nie to wszystko bez znaczenia.
Jadę sobie autkiem i chcę opuścić szybę to wystarczy że tylko pociągnę za klamkę tylko tyle żeby lampka od otwartych drzwi się zapaliła i już wszystkie szyby działają.

Czy bezpieczniki albo przetarty kabel mógł to spowodować?
Bo mi się wydaje że to raczej komputer zwariował sam nie wiem.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob gru 19, 2009 22:17

dominik528, niema tam komputera tylko prosty sterownik przy każdym silniczku. Nie dochodzi plus po zapłonie, przyczyny wymieniłem - kable w przelotce, bezpiecznik, miernik do rączki i sprawdzaj

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”