dziwne prowadzenie mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwne prowadzenie mk2
problem jest taki ze moj golfik na równej drodze prowadzi sie dobrze zas gdy pojawia sie nawet niewielkie koleinki(prawie wszystkie drogi w polsce) to dziwnie sie zachowuje. Czasami boje sie wyprzedzac bo wiem ze samochod zacznie plywac po zmianie pasu. Niewiem czy te golfy sa juz takie czyle na te nierownosci czy moze jest cos nie tak. Dodam ze nie mam luzu w kierownicy. Moze troszeczke sciaga na prawo. (cisnienie w kolach jednakowe opony dobre) Ustawienie zbieznosci załatwi sprawe????
A sprawdź gumy z tyłu na belce.Spróbuj popchać jeden bok nie naciskaj tylko pachaj tak jakby Gofer miał tyłkiem na boki żucać.Jeśli masz jakieś luzy(lub tak się dzieje)to powinieneś zmienoić te gumy z przodu też.
Sprawdx zawieche.Czy z przodu wachacze nie są skopane(zużyte).I czy kiedykolwiek robiłeś coś takiego u sibie i ile czasu go posiadasz?
Sprawdx zawieche.Czy z przodu wachacze nie są skopane(zużyte).I czy kiedykolwiek robiłeś coś takiego u sibie i ile czasu go posiadasz?
-
- Ma gadane
Re: dziwne prowadzenie mk2
a amory masz z tyłu dobre ?? bo u mnie jak z tyłu jeden sie wylał to był taki objaw jak by tył pływał po zmianie amorów jest ok (tyle ze mam sprt zawias)opcyy pisze:problem jest taki ze moj golfik na równej drodze prowadzi sie dobrze zas gdy pojawia sie nawet niewielkie koleinki(prawie wszystkie drogi w polsce) to dziwnie sie zachowuje. Czasami boje sie wyprzedzac bo wiem ze samochod zacznie plywac po zmianie pasu. Niewiem czy te golfy sa juz takie czyle na te nierownosci czy moze jest cos nie tak. Dodam ze nie mam luzu w kierownicy. Moze troszeczke sciaga na prawo. (cisnienie w kolach jednakowe opony dobre) Ustawienie zbieznosci załatwi sprawe????
-
- Forum Master
dolacze sie do tematu, mi jak dodaje gaz znosi na prawa strone ,przy hamowaniu jest ok,dzieje sie tak tylko podczas dodawania gazu kierownica skreca w prawo .toffi pisze:a czy wynosi cie na jedna strone po dodaniu raptownie gazu a przy raptownym ujeciu gazu tez wynosi ale na druga strone???bo jesli tak to tuleje dowymiany sie kwalifikuja
Jakie tuleje??
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Najlepiej podjedź na trzepak, wtedy będziesz wiedzieł co jest do wymiany. Moim zdaniem masz do wymiany tuleje gumowo-metalowe w tylnej belce.Sciaga mnie tak samo bez roznicy czy przyspieszam czy hamuje. Bylem w garazu i zauwazylem niewielki luz tylnych kol chyba na łozyskach. U kolegi w golfie tez ten luz wystepuje. Czy to moze byc powodem "pływania" samochodu? Wiem ze to moze byc tylko jedna z przyczyn zlego prowadzenia. Jak to leczyc?
hej.ja bym stawial na tuleje gumowe na przednich wachaczach.koszt niewielko kpl. ok. 80zl. oczywiscie nie oryginal.ale niemieckie w tej cenie kupisz.sprawdz dodaj gadu na asfalcie aby kola zaboksowaly jak ci bedzie trzeslo przodem (napewno zauwarzysz ze to niejest normalny objaw bedzie dziwnie stukal podskakiwal)to pewnie te tuleje.lub na kanal mechanik napewno to pozna.