Kolizja bokiem i tył samochodu jedzie skręcony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kolizja bokiem i tył samochodu jedzie skręcony
Panowie sytuacja wygląda tak. Wpadłem bokiem na krawężnik przy ok 30/h. Najpierw tylne koło udeżyło w kant krawężnika zaginając nieco felge a póżniej dobił przód i wskoczył na chodnik (lewą stroną z kołami skręconymi w lewą strone, kierą nie szarpnęło).
Teraz żeby jechać prosto musze mieć skręconą kierownice a auto ogólnie zostawia szerszy ślad niż powinien. Tutaj zdjęcie poglądowe, proszę o jakąs podpowiedź co z tym zrobić bo wiem, że będzie drogo..
Teraz żeby jechać prosto musze mieć skręconą kierownice a auto ogólnie zostawia szerszy ślad niż powinien. Tutaj zdjęcie poglądowe, proszę o jakąs podpowiedź co z tym zrobić bo wiem, że będzie drogo..
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 16:47 przez PaulAdmin, łącznie zmieniany 2 razy.
dokładnie tak jest belka jest bardzo delikatna a po to żeby nie skrzywić karoserii tylko belkePaulAdmin pisze:Dokładnie to samo powiedział mi mech:/ bo chyba ta wgięta felga aż tak nie skrzywia auta.. Jechał za mną kumpel i powiedział, że felga się trochę telepie..carrion pisze:Pojechałem na geometrię i okazało się, że skrzywieniu uległa tylna belka...
PaulAdmin, jak będziesz robił tę belkę, to rozeznaj się w cenach, bo mnie, mocno nieobeznanego i nieświadomego wówczas, wykasowali na okrągłe 1000zł - belka plus robocizna. Forumowicze stwierdzili, że coś drogo... Z pewnością można to nieco taniej naprawić. I nie czekałbym z tym, bo śniegi lecą i gwarantuje Ci, że będziesz miał cholerne problemy, by auto bezpiecznie po błocie pośniegowym prowadzić.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Będę robił bo nie mam wyjścia. Nie wiem czy brat sie orientuje w sprawie ale swapy robił i zawiasy wymieniał etc więc robota bedzie po kosztach. Martwi mnie też czy przedni zawias nie ucierpiał..
Dziwi mnie to, że tył jest jakby na zewnątrz (widać na zdjeciu) a właśnie tą stroną trafiłem w krawężnik. Wytłumaczcie mi ta kwestie bo nie kumam..
Belkę kupie dobrą w granicach 100 PLN? Jak sprawdzić czy też nie dostała kiedyś?
Dziwi mnie to, że tył jest jakby na zewnątrz (widać na zdjeciu) a właśnie tą stroną trafiłem w krawężnik. Wytłumaczcie mi ta kwestie bo nie kumam..
Belkę kupie dobrą w granicach 100 PLN? Jak sprawdzić czy też nie dostała kiedyś?
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 18:16 przez PaulAdmin, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
PaulAdmin,
na moje oko tylne kolo jest w dobrym miejscu. mogl ci sie skrzywic drazek od ukladu kier. i kat kola albo cos z wachaczem
na moje oko tylne kolo jest w dobrym miejscu. mogl ci sie skrzywic drazek od ukladu kier. i kat kola albo cos z wachaczem
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;