Drgania przy przyspieszaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Drgania przy przyspieszaniu
Witam,
Co to moze być, przy przyspieszaniu draga/drgaja jakby koło/koła tak jakby pona była uszkodzona...ale tylko przy przyspieszaniu (np od 40 do 80 km/h) przy rownej predkosci nic sie nie dzieje. Byłem ostanio na badaniu technicznym i wiadomo test na szarpakach..moze cos uszkodzili? Co to moze byc.
Co to moze być, przy przyspieszaniu draga/drgaja jakby koło/koła tak jakby pona była uszkodzona...ale tylko przy przyspieszaniu (np od 40 do 80 km/h) przy rownej predkosci nic sie nie dzieje. Byłem ostanio na badaniu technicznym i wiadomo test na szarpakach..moze cos uszkodzili? Co to moze byc.
-
- Mały gagatek
Dzieki za info...ale jak by było to koło to chyba drgania były by cały czas a nie tylko przy przyspieszaniu...zreszta to ich drugi sezon....chyba bede czekal na dalsze postepy w drganiu zeby łatwiej sprawdzic co to jest....ale jak ktos ma pomysł to licze na pomoc.
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 22:04 przez FrozenShadoow, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Hej,
Te drganie sa delikatne...i nawet nie słychac stukania...wiec moze poczekam az objawy bedą bardziej wyrazne...tylko do jakiego monentu bo nie chce tez brac samochodu na lawete...
[ Dodano: 25 Lis 2009 19:27 ]
Hej,
A wie może ktoś gdzie we wrocku lub okolicach jest dobry warsztat gdzie może zrobic diagnostyke lub naprawić ( chodzi mi o dobry i w miare nie drogi warsztat) tą usterkę?
Pozdro
[ Dodano: 12 Gru 2009 20:21 ]
Hej i pojechałem do mechanika i takie dal mi info:
1. Nie do konca wie co to jest
2. Pokazywał ze są luzy w około 4cm przy poruszaniu kolem i trzymaniu polosi
3. Powiedział ze trzeba wymienic wew i zew przeguby
4. Po odpaleniu i uruchomieniu kol na podnosniku powiedzial ze cos slychac w skrzyni i ze to moze byc od tego.
5. Zmienil koncepcje ze najpierw trzeba zaczac od skrzyni (wiadomo duze koszta) a pozniej przeguby.
6. A jak go zapytałem co by on sam zrobil to powiedzial "zebym dalej jedzil i czekal az sie nasili"....a ja nie chce sytuacji zeby auto mi gdzie na trasie staneło
Co o tym sądzicie?
Dajcie namiar na jakiegos dobrego mechanika we wrocku bo ten mnie skasował na 100 a nic w zasadzie nie zrobil.
Te drganie sa delikatne...i nawet nie słychac stukania...wiec moze poczekam az objawy bedą bardziej wyrazne...tylko do jakiego monentu bo nie chce tez brac samochodu na lawete...
[ Dodano: 25 Lis 2009 19:27 ]
Hej,
A wie może ktoś gdzie we wrocku lub okolicach jest dobry warsztat gdzie może zrobic diagnostyke lub naprawić ( chodzi mi o dobry i w miare nie drogi warsztat) tą usterkę?
Pozdro
[ Dodano: 12 Gru 2009 20:21 ]
Hej i pojechałem do mechanika i takie dal mi info:
1. Nie do konca wie co to jest
2. Pokazywał ze są luzy w około 4cm przy poruszaniu kolem i trzymaniu polosi
3. Powiedział ze trzeba wymienic wew i zew przeguby
4. Po odpaleniu i uruchomieniu kol na podnosniku powiedzial ze cos slychac w skrzyni i ze to moze byc od tego.
5. Zmienil koncepcje ze najpierw trzeba zaczac od skrzyni (wiadomo duze koszta) a pozniej przeguby.
6. A jak go zapytałem co by on sam zrobil to powiedzial "zebym dalej jedzil i czekal az sie nasili"....a ja nie chce sytuacji zeby auto mi gdzie na trasie staneło
Co o tym sądzicie?
Dajcie namiar na jakiegos dobrego mechanika we wrocku bo ten mnie skasował na 100 a nic w zasadzie nie zrobil.
-
- Mały gagatek
Bylem u innego speca...po sprawdzeniu powiedział ze napewno nie przeguby i ze to mechanizm różnicowy...i ze trzeba skrzynie wymienic a nawet jej nie rozkręcał...no prośbe zeby spuscił olej ze skrzyni i sprawdzil czy są opiłki...powiedział ze napewno są bo skrzynia do wymiany i ze w najbliższym czasie mi sie koła zablokuja (powiedział ze grozi wypadkiem) i skrzynia rozpadnie...no i po moim naleganiu czy są opiłki sprawdził i olej jak sam powiedizął czysty jak łza i nadal upiera sie ze to skrzynia tylko pewnie cos innego może łożysko albo cos innego...
co robić....jeździć dalej i czekać az objawy bedą jednoznaczne? bo wymiana skrzyni to pewnie kupa kasy?
co robić....jeździć dalej i czekać az objawy bedą jednoznaczne? bo wymiana skrzyni to pewnie kupa kasy?
-
- Mały gagatek