Co to jest i dlaczego sie poci???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co to jest i dlaczego sie poci???
Nie wiem co to jest za element...od dłuższego czasu zauważyłem, że się poci ale jak dzisiaj otworzyłem maskę to jednak to 'pocenie' się znacznie zwiększyło i tą cieczą jest na pewno ropa.
Na przewodach odchodzących od tego czegoś nie widzę oznaków ropy więc są raczej szczelne.
Jedyną mokrą częścią tego układu skąd podejrzewam jest ten wyciek jest ta wzięta w żółte kółeczko na zdjęciu. Kiedy ruszam zawleczkę dość to lata na boki.
Jakie kroki powinienem podjąć aby zapobiec temu.
Na przewodach odchodzących od tego czegoś nie widzę oznaków ropy więc są raczej szczelne.
Jedyną mokrą częścią tego układu skąd podejrzewam jest ten wyciek jest ta wzięta w żółte kółeczko na zdjęciu. Kiedy ruszam zawleczkę dość to lata na boki.
Jakie kroki powinienem podjąć aby zapobiec temu.
Iść do sklepu i kupić nowerafg pisze:Jakie kroki powinienem podjąć aby zapobiec temu.
Chyba 15 zł kosztuje,a zwie się podgrzewacz
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 18:51 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Sciagnalem ten podgrzewacz i sa na nim 2 uszczelki. Wydaja mi sie w dobrym stanie.
Sa one na tym bialym elemencie, a czy nie powinna tam byc jeszcze jedna uszczelka na cala srednice tego podgrzewacza? Na zdj prowizorycznie zaznaczylem zolta kreska mniej wiecej o co chodzi.
Wydaje mi sie, ze az sie prosi aby tam taka byla.
Sa one na tym bialym elemencie, a czy nie powinna tam byc jeszcze jedna uszczelka na cala srednice tego podgrzewacza? Na zdj prowizorycznie zaznaczylem zolta kreska mniej wiecej o co chodzi.
Wydaje mi sie, ze az sie prosi aby tam taka byla.
-
- Forum Master