Witam wszystkich
Mam problem z golfem, w czasie jazdy zgasl i juz go nie moglem odpalic,co sie pozniej okazalo przyczyna jest brak iskry na swiecach.
Sprawdzilem aparat zaplonowy i cewke a nawet wymienilem to na inne z takiego samego golfa i dalej jest to samo.
Po odlaczeniu przewodu wyskokiego napiecia z aparatu(tego idacego od cewki) po przytkaniu go do kadluba silnika i wlaczeniu zaplonu daje jedna iskre ale jak krece rozrusznikiem to juz nie ma.
Nie mam pojecia co moze byc i co jeszcze posprawdzac wiec prosze o pomoc ,moze ktos mial taki sam problem.
Pozdrawiam
Brak iskry GOLF 2 GTI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dzieki za podpowiedzi ,okazalo sie ze kabel (czerwona-czarny) wychodzacy z aparatu zaplonowego jest gdzies przerwany,wie ktos moze do czego on jest podlaczony z drugiej strony ??
Narazie golf chodzi ale podlaczylem go ,,na krutko'' czyli czerwono-czarny kabel od aparatu zaplonowego bezposrednio do cewki ale musze znalezc przerwe na tym prawidlowym kablu i ja zlikwidowac wiec jak ktos wie gdzie on tam idzie dalej to prosze o pomoc
pozdrowka
Narazie golf chodzi ale podlaczylem go ,,na krutko'' czyli czerwono-czarny kabel od aparatu zaplonowego bezposrednio do cewki ale musze znalezc przerwe na tym prawidlowym kablu i ja zlikwidowac wiec jak ktos wie gdzie on tam idzie dalej to prosze o pomoc
pozdrowka