Czy można zamiast akumulatora 44ah wsadzić 60ah?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy można zamiast akumulatora 44ah wsadzić 60ah?
Witam, musze dziś kupić aku do swojej golfiny i w związku z tym mam pytanie czy mogę założyć akumulator 60ah jeśli standardowo był 44? w samochodzie jest dużo odbiorników tj, szyby lusterka i szyber w prądzie alarm, immo, i do tego 2 wzmacniacze po ok. 400 watt każdy. Posiadam alternator 70A. Pozdrawiam
Theraphosidae rulez!
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak oczywiście możesz i nawet powinien byc większy ze względu na duzą ilośc odbiorników, a altek 70A spokojnie wystarczy do ładowania aku w granicach 55-62Ah
Ostatnio zmieniony czw gru 17, 2009 13:01 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dzięki w takim razie jadę po 60 mam nadzieję, że BOSCH SILVER S S4 60 Ah Prąd rozruchowy: 540A będzie dobrym wyborem . PozdrawiamPaweł Marek pisze:tak oczywiście możesz i nawet powinien byc większy ze względu na duzą ilośc odbiorników, a altek 70A spokojnie wystarczy do ładowania aku w granicach 55-62Ah
Theraphosidae rulez!