Astra II grzeje tylko na wysokich obrotach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kavior
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Astra II grzeje tylko na wysokich obrotach

Post autor: Kavior » śr gru 16, 2009 20:33

Witam
Kolega jeździ astra II i ma taki problem. Praktycznie nie ma ogrzewania z dmuchawy. Jak ciśnie auto na wysokie obroty to czuć ciepło ale do gorącego to mu daleko, mimo że auto zrobiło parenaście kilometrów. Zmieniliśmy termostat bo silnik nie łapał 90stopni, teraz jest ok. 5km przejedzie i jest 90st. Po wymianie ogrzewania dalej brak. Przepłukaliśmy nagrzewnice, sprawdzaliśmy klapę ciepłe/zimne powietrze i wydaje się być wszystko w porządku. Teraz podejrzenie pada na pompę wody ale rozrząd wraz z pompą był zmieniany nie dawno i to na drogich częściach. W aucie jest założone lpg i tez myślę czy wpięcie wody do reduktora tez cos nie psoci. Gazownicy wpięli sie przed nagrzewnica i może tu jest problem?Koledzy co to może być? Na polu zimno, w aucie też :rotfl: Dopiszę ze ta astra to benzyna 1,4 16V 90KM z manualną klimatyzacją.
Ostatnio zmieniony śr gru 16, 2009 20:35 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piori
Forum Master
Forum Master

Post autor: piori » śr gru 16, 2009 21:54

Kavior, mój kolega co prawda ma silnik diesla w swojej astrze, ale też miał podobny problem z ogrzewaniem. Opowiadał mi to w wakacje i przy browarku, także mogę coś źle pamiętać :helm: ale mówił chyba, że gdzieś w okolicy nagrzewnicy jest zawór zamykający przepływ płynu przez nią. Zawór ten jest poruszany za pośrednictwem jakiegoś plastiku i u niego coś tam właśnie się załamało czy zsunęło. Zdaje się że on dostał się do tego ustrojstwa z wnętrza auta, jakoś pod deską rozdzielczą.

Może to Was na coś naprowadzi:
http://www.google.pl/#hl=pl&q=astra+zaw ... d2dc80c3a1

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”