Instrukcja obsługi do WEBASTO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bradley
- Forum Master
Bezpieczniki wszystkie sa (te w skrzynce, za skrzynka, te w komorze silnika), zegarek dziala i o wyznaczonej godzinie zaczyna odliczanie od 60. A impulsu to wlasnie chyba nie daje : /
Czy wentylator musi byc na scisle okreslonej pozycji np 2 zeby odpalilo? Mam zwykla dmuchawe, bez klimatyzacji.
Odkrecalem kiedys gorna pokrywe webasto, byly tam chyba 3 zielone kable, jak sie do jednego przykladalo + to cykalo no i to by bylo na tyle
Reszty odkrecic juz nie moglem bo zaczynal cieknac plyn.
Czy wentylator musi byc na scisle okreslonej pozycji np 2 zeby odpalilo? Mam zwykla dmuchawe, bez klimatyzacji.
Odkrecalem kiedys gorna pokrywe webasto, byly tam chyba 3 zielone kable, jak sie do jednego przykladalo + to cykalo no i to by bylo na tyle
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- Robson
- Szalony Driver
- Kontakt:
To wygląda że pompka też jest OK, może ropa nie leci ? Czy masz elektryczne?bradley pisze:Odkrecalem kiedys gorna pokrywe webasto, byly tam chyba 3 zielone kable, jak sie do jednego przykladalo + to cykalo no i to by bylo na tyle
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1849665#1849665
- bradley
- Forum Master
No wlasnie tu konczy sie moja wiedza. Nie wiem jak sprawdzic czy swieca grzeje bo nie wiem gdzie ona dokladnie sie znajduje. Musialbym miec jakis schemat serwisowy tego pieca.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
Yoopi udało się. Zrobiłem tym twoim sposobem tzn Odpalilem silnik, troche się zagrzał, a póżniej właczyłem webasto. Odpaliło, zakopciło troche (no nie takie troche raczej bardzo) i jak narazie grzeje.
Mam pytanie jeszcze jedno. Odnośnie zapachu, dymu bo pierw dym miał zapach spalin, póżniej taki zbliżony do zapachu ze znicza.To prewno przez wytrącona parafine. Jaki jest spobób na zlikwidowanie tego dymu i zapachów z tym zwiazanych? Trzeba to przeczyścić czy przepalać aż samo zniknie?
Mam pytanie jeszcze jedno. Odnośnie zapachu, dymu bo pierw dym miał zapach spalin, póżniej taki zbliżony do zapachu ze znicza.To prewno przez wytrącona parafine. Jaki jest spobób na zlikwidowanie tego dymu i zapachów z tym zwiazanych? Trzeba to przeczyścić czy przepalać aż samo zniknie?