Wyposażenie czujnika spryskiwaczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mscirocco
- Mały gagatek
Wyposażenie czujnika spryskiwaczy
Witam mam 2 pytanka ogólnie...Czy w VW Golf IV z 2001r było w standardzie wyposażeniu czujnik niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy?I czy owa informacja pokazywała sie na komputerze w aucie?
I drugie pytanko ponieważ leży mi luzem wtyczka najprawdopodobniej jest to wtyczka z czujnika maski...Gdzie owy czujnik zakupic(prócz aso) i czy duzo roboty jest z podłączeniem tego do całej elektryki auta?czy wystarczy wsadzic czujnik tam gdzie był? Dodam że dotąd nic mi na kompie nie pokazuje że maska jest niby otwarta itd a czujnika niema....
I drugie pytanko ponieważ leży mi luzem wtyczka najprawdopodobniej jest to wtyczka z czujnika maski...Gdzie owy czujnik zakupic(prócz aso) i czy duzo roboty jest z podłączeniem tego do całej elektryki auta?czy wystarczy wsadzic czujnik tam gdzie był? Dodam że dotąd nic mi na kompie nie pokazuje że maska jest niby otwarta itd a czujnika niema....
Jestem tutaj nowy tak więc troche wyrozumiałości :)
Re: Wyposażenie czujnika spryskiwaczy
Co do czujnika niskiego stanu płynu - to wg mnie zależało to chyba od wersji wyposażenia autka ,ale głowy nie dam za to .. więc niech ktoś się jeszcze wypowie.mscirocco pisze:Witam mam 2 pytanka ogólnie...Czy w VW Golf IV z 2001r było w standardzie wyposażeniu czujnik niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy?I czy owa informacja pokazywała sie na komputerze w aucie?
Co do czujnika maski ...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=197412
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=234727
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Jeżeli jest czujnik to jest też kontrolka oraz informacja na FISie. Czujnik w zależności od wyposażenia, standardowo przy spryskiwaczach reflektorów.mscirocco pisze:Czy w VW Golf IV z 2001r było w standardzie wyposażeniu czujnik niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy?I czy owa informacja pokazywała sie na komputerze w aucie?
ja też tak myślę mscirocco, nie jest to wielki problem żeby sobie założyć, na allegro można w dobrej cenie trafić zbiornik 5.5l. Podłączasz kabelki przekodowanie zegarów i cieszysz się ikonką płynu do spryskiwaczy ( w 2 MK IV już tak zrobiłem)Haki pisze:zależało to chyba od wersji wyposażenia autka

[b]148KM/326Nm[/b]
- mscirocco
- Mały gagatek
Niestety reflektorów spryskiwania nie posiadam....Qto pisze:Jeżeli jest czujnik to jest też kontrolka oraz informacja na FISie. Czujnik w zależności od wyposażenia, standardowo przy spryskiwaczach reflektorów.mscirocco pisze:Czy w VW Golf IV z 2001r było w standardzie wyposażeniu czujnik niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy?I czy owa informacja pokazywała sie na komputerze w aucie?
[ Dodano: 14 Gru 2009 08:02 ]
Zbiorniczek z gniazdem na wtyczke już a aucie mam jednakże niewiem jaka to ma byc wtyczka dokladnie... prawdpodobnie zakupie ja i podlacze jednakze niewiem czy dam sam rade zamontowac sama wtyczke...Oli pisze:ie jest to wielki problem żeby sobie założyć, na allegro można w dobrej cenie trafić zbiornik 5.5l.
- mscirocco
- Mały gagatek
Czyli podsumowując:mettenos pisze:nie zapomnij potem o zmianie kodowania VAG-iem
Dośc kombinowania jest z elektryka jak kupie ową wtyczke do gniazda ktore juz mam w zbiorniczku plynu?
Kodowanie VAG-iem: zn ingerencja w SOFT auta?Dużo roboty?Sam dam rade czy ASO lub też elektryka trzeba bedzie odwiedzic?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
trzeba zmienić kodowanie w adresie 17-Instruments i aktywować kontrolkę poziomu płynu.mscirocco pisze: Kodowanie VAG-iem: zn ingerencja w SOFT auta?Dużo roboty?Sam dam rade czy ASO lub też elektryka trzeba bedzie odwiedzic?
Masz VAG-coma??? Jak masz to sam dasz radę - jak nie masz, to nie dasz rady
tu masz podobny temat http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=32128