Witam!
Wiem, że ten temat był poruszany już ileś tam razy ale żaden chyba nie podchodzi pod mój.
A więc brzęczy i miga mi kontrolka oleju. Dzieje się to na wolnych obrotach ( na luzie) po rozgrzaniu silnika. Z tego co doczytałem to brzęczeć powinno powyżej 2000 tyś obr. a nie n wolnych. Po dodaniu gazu milknie na chwile a potem znowu. Jeżdze na mineralnym 15W40, rok temu po zakupie na niego przeszedłem - wcześniej miał zalane Lubro20W50 ale to była masakra. Problemu zaczęły się jakieś pół roku temu - ostatnio się nasiliły.
Od czego zacząć? Czujniki, sprawdzenie ciśnienia?
Z góry dzięki za pomoc
NZ - ciśnienie oleju ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- grześ226- kosmos
- szef wszystkich szefow!!!
- Kontakt:
-
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
KamilSowa1983, dokładnie tak sprawć ciśnienie oleju tak złąnie sie dzije jak sie silnik rozgrzeje i niema ciśnienia oleju ja tak miałem we swoim 1,6 TD tu jest ta sama zasada cdzałanie czujki ciśnienia oleju i wtedy będziesz wiedział co jest grane na wolnych 1,5 bara a na wyższych 2,5 bara pozdro
LEŚNY PRZYTULAS
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jaja sobie robisz ???KamilSowa1983 pisze:Wiem, że ten temat był poruszany już ileś tam razy ale żaden chyba nie podchodzi pod mój.
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Nowicjusz
Chodziło mi o to, że wiele tematów zostało "rozbabranych" a w niewielu zostały podane końcowe efekty działań.guti pisze:jaja sobie robisz ???KamilSowa1983 pisze:Wiem, że ten temat był poruszany już ileś tam razy ale żaden chyba nie podchodzi pod mój.
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl