uchwyt do regulacji reflektora(uszkodzony)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Rob_S
Nowicjusz
Nowicjusz

uchwyt do regulacji reflektora(uszkodzony)

Post autor: Rob_S » pn gru 07, 2009 22:56

Witam.Mam następujący problem,otóż w jednej z lamp mam uszkodzony uchwyt do regulacji reflektora,a dokładniej jest wyłamany kawałek plastiku w którym to znajduje się ten bolec od silniczka (jak na zdjęciu),no i niestety z tego powodu nie działa regulacja :(
Początkowo myślałem że padł mi silniczek ale po dzisiejszych oględzinach rozpoznałem usterkę.Mam takie pytanie czy da radę wymienić sam ten plastik czy trzeba wymieniać całą lampę?Proszę o pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » pn gru 07, 2009 23:13

Rob_S pisze:Mam takie pytanie czy da radę wymienić sam ten plastik czy trzeba wymieniać całą lampę?Proszę o pomoc.
Jeśli zdobędziesz tę część, to na pewno się da to wymienić, ale jak znam życie to trzeba będzie wyciągnąć lampę, ściągnąć klosz i wtedy będziesz miał dostęp do tego ustrojstwa..
Klosz ściągniesz wkładając go do ciepłe-gorącej wody jak się pomoczy chwile to delikatnie trzeba będzie oddzielić klosz od plastikowej obudowy. Potem wyczyścić dokładnie miejsce styku z masy uszczelniającej- póki będzie męka-plastyczna i wymienić uszkodzone ustrojstwo. A następnie użyć zwykłego sylikonu do ponownego połączenia obu części klosz-obudowa.
Roboty trochę jest, ja wymieniałem dokładnie ten sam element w aucie moich rodziców, nie był to Golf, ale systemy regulacji są podobne- więc chyba warto spróbować. Cała zabawa w tym żeby wyciągnąć z jakiegoś uszkodzonego reflektora tą część..

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”