Witam.Mam następujący problem,otóż w jednej z lamp mam uszkodzony uchwyt do regulacji reflektora,a dokładniej jest wyłamany kawałek plastiku w którym to znajduje się ten bolec od silniczka (jak na zdjęciu),no i niestety z tego powodu nie działa regulacja
Początkowo myślałem że padł mi silniczek ale po dzisiejszych oględzinach rozpoznałem usterkę.Mam takie pytanie czy da radę wymienić sam ten plastik czy trzeba wymieniać całą lampę?Proszę o pomoc.
uchwyt do regulacji reflektora(uszkodzony)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uchwyt do regulacji reflektora(uszkodzony)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jeśli zdobędziesz tę część, to na pewno się da to wymienić, ale jak znam życie to trzeba będzie wyciągnąć lampę, ściągnąć klosz i wtedy będziesz miał dostęp do tego ustrojstwa..Rob_S pisze:Mam takie pytanie czy da radę wymienić sam ten plastik czy trzeba wymieniać całą lampę?Proszę o pomoc.
Klosz ściągniesz wkładając go do ciepłe-gorącej wody jak się pomoczy chwile to delikatnie trzeba będzie oddzielić klosz od plastikowej obudowy. Potem wyczyścić dokładnie miejsce styku z masy uszczelniającej- póki będzie męka-plastyczna i wymienić uszkodzone ustrojstwo. A następnie użyć zwykłego sylikonu do ponownego połączenia obu części klosz-obudowa.
Roboty trochę jest, ja wymieniałem dokładnie ten sam element w aucie moich rodziców, nie był to Golf, ale systemy regulacji są podobne- więc chyba warto spróbować. Cała zabawa w tym żeby wyciągnąć z jakiegoś uszkodzonego reflektora tą część..