czy ustawia się w ogóle kąt pochylenia w przednionapędówkach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy ustawia się w ogóle kąt pochylenia w przednionapędówkach
Tak jak w temacie...Robię od kilku dni w warsztacie mechanicznym i chcę się jednej rzeczy dowiedzieć.Wymieniałem w piątek amory przód przy golfie MKIII i jettce MKII,ale nie trzeba było ustawiać przy nich kątu pochylenia koła tylko dopchnąłem zwrotnicę do amora,do samego końca mocowania i skręciłem je...Właściciel jeden i drugi przejechali sporo kilometrów,bo pierwszy był w Warszawie,a drugi w Ostrowcu i nie ścinało im opon,a u siebie w pasku jak robiłem sobie podobnie to pochylone miałem koła,czemu????O co tu chodzi,bo ten mechanik twierdzi,że w przednionapędowych nie ustawia się takich rzeczy,nie ma regulacji tylko w przypadku,gdy auto było puknięte i ma skrzywiony kielich u góry czy jakoś tak to wtedy rozwiercają mocowanie przy amorku i ustawiają kąt,żeby to wszystko wyprostować...Proszę o konkretną wypowiedź na ten temat,bo mnie to trochę nie pasuje...
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
oczywiscie ze trzeba
najlepiej zrobic kompletna zbierznosc przednich kół:) sa dwie sruby i jak sa luzno to jest duzy zakres luzu i to jest ta regulacja 

Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 17:51 przez vwlukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej32
- Ma gadane
- Kontakt:
Ten mechanik sie myli bo ustawia sie kąt pochylenia koła !! Nawet jak wydaje sie że ustawione jest po wymianie tak jak było to jednak proponuje sprawdzać zawsze
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 17:56 przez Andrzej32, łącznie zmieniany 3 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=501684
Niech ręka boska broni przed takimi mechanikami
Oczywiście że są przednionapędowe auta w których kąt pochylenia koła jest stały,jakkolwiek Golf do nich nie należy..
Zresztą daję skan z książki:

Oczywiście że są przednionapędowe auta w których kąt pochylenia koła jest stały,jakkolwiek Golf do nich nie należy..
Zresztą daję skan z książki:

Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 18:04 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej32
- Ma gadane
- Kontakt:
To powiedz im żeby jednak jechali sprawdzić bo za jakiś czas mogą przyjechać z pretensjami że zle zrobiłeś i tnie opony. Tak ich doinformujesz i czyste sumienie bedziesz miał.Byku21 pisze:To teraz pytam,wymieniłem przy dwóch autach amory i skręciłem tylko dopchnąłem mocowanie do samego amorka i złapałem to śrubami,i nic nie ścina klientom opon,a na zbieżność nie pojechali,bo on im powiedział,że się nie ustawia./..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=501684