Gasnie w trakcie jazdy - Opel Corsa B

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
RoBaL84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Gasnie w trakcie jazdy - Opel Corsa B

Post autor: RoBaL84 » ndz gru 06, 2009 01:53

Witam. Piesze tu bo wydaje mi sie ze nasze forum jest najlepsze :) Moja dziewczyna ma problem ze swoja Corsa B (1.2 benzyna, silnik c12nz). Podczas jazdy nagle jej gasnie bez zadnych wczesniejszych oznak. Ostatnio postala przez noc i po przejechaniu 750m poprostu zgasla. Przy probie ponownego odpalenia kontrolki sie zapalaja ale tylko lekko i nie ma zadnej reakcji na przekrecenie kluczyka (jakby aku padl - 2 miesiace temu byl wymieniany). Troche trzeba poczekac (kilka minut) i odpala ale znowu gasnie. Bez roznicy czy cieply czy zimny. Moze ktos z was bedzie mial jakis pomysl :) bede wdzieczny.

Awatar użytkownika
RoBaL84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: RoBaL84 » ndz gru 06, 2009 02:09

Po tym jak zgasnie i probie odpalenia kontrolki lekko sie swieca ale zero reakcji. Im dluzej sie czeka tym jasniej sie swieca az w koncu odpala tylko ze pozniej znowu gasnie. Wydaje mi sie za aku jest ok bo gdyby padl w ogole by nie chcial pozniej odpalic. Dodam jeszcze ze z miesiac temu pasek od alternatora byl wymieniany i znowu zaczol piszczec (nie wiem czy to moze miec jakies znaczenie).
Ostatnio zmieniony ndz gru 06, 2009 02:10 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RoBaL84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: RoBaL84 » ndz gru 06, 2009 02:22

Chyba bede musial sprobowac tylko najpierw sie musze dowiedziec jak to zrobic bo nigdy wczesniej tego nie robilem. W sumie to najprosciej bedzie najpierw sprawdzic ladowanie ( czy w ogole jest).
Ostatnio zmieniony ndz gru 06, 2009 02:23 przez RoBaL84, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RoBaL84
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: RoBaL84 » pn gru 07, 2009 15:26

Wszystko sie juz wyjasnilo :) winny byl pasek. Narazie jest bardziej naciagniety ale jutro wymienie na nowy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”