Jakie są objawy zużytego rozrusznika?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » sob gru 05, 2009 22:28

Mlodymaly pisze:aku sprawne podlaczylem 2 tez i nie uruchamia
tzn.?? i to sie tak z dnia na dzień pojawiło?

[ Dodano: 05 Gru 2009 21:29 ]
czemu uważasz że stacyjka - masz coś na sumieniu jeszcze? :bajer:

Mlodymaly
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mlodymaly » sob gru 05, 2009 22:31

wlasnie niby tak bo wczesniej bylo dobrze i nie wiem czy mam rozbierac rozrusznik czy nie bo wczesniej 2 miesiace temu nie sprawial zadnych problemow a teraz mam taki objaw ze nie odpala kontrolki sa aku jest nawet na 2 podlaczony i nic kamien w wode na pych to odpala ale nie wiem czy stacyjka czy rozrusznik

[ Dodano: 05 Gru 2009 21:33 ]
nie mam nic na sumieniu ale kiedys mialem poloneza i tam byl problem z kablem od stacyjki ale raczej nie moge i nie chce porownywac jednego do drugiego wiec sie pytam co to moglo by byc i czy dobrze sie sugeruje :blush:

Profesjonalny Serwis Szyb Samochodowych

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » sob gru 05, 2009 22:41

stacyjke możesz wykluczyć jeśli rozrusznik robi "tyk" sprawdzałeś kable na rozruszniku? czasami kabel idący z automatu(elektromagnesu)na rozrusznik potrafi tak zaśnidzieć że woda z pod kśł go rozrywa i przepala sie( miałem to w mk3!)i tak jak mówisz było tylko tyk to automat wyrzuca bendix a nie ma siły krecić.
Przyczyny;
1. Akumulator
2. Szczotki
3. Tulejki
4. (najgorsza)spalony rozrusznik(uzwojenie)

Mlodymaly
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mlodymaly » sob gru 05, 2009 22:51

Dziekuje czyli jednak mam sie zabierac do rozbiorki rozrusznika bo kable wygladaja na oki nawet przeczyscilem Wd40 i takie tam nawet bardzo stara metoda popukalem mlotkiem i nie bylo efektu bo w Bolcu mi zawsze sie udawalo i dzialalo ale to bendix byl a wiem ze to jest inne auto wiec jestem z porada bo golfika dostalem od wrzesnia a do tej pory jezdzilem F1 czyli fiat 126p takze wiem ze sie nie znam na tym aucie a ksiazka duzo mi nic nie mowi Pozdrawiam jutro sie odezwe jak go rozkrece

aku to jak chyba 2 podlacze to chyba lepiej by bylo bo z drugiego auta dzialalo to chyba moge wykluczyc tak mi sie wydaje bynajmniej :/

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 22:52 przez Mlodymaly, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » sob gru 05, 2009 22:55

nie rozumiem tego
Mlodymaly pisze:chyba 2 podlacze
co znaczy "2"?

Mlodymaly
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mlodymaly » sob gru 05, 2009 22:58

tzn ze podlaczylem drugi akumulator od drugiego auta na krotko czy jakos tak prad z drugiego dzialajacego auta

Awatar użytkownika
FURMAN TDI
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: FURMAN TDI » sob gru 05, 2009 23:13

aha - dla rozruchu rozumiem?dobrze podłączyłeś szelki; plus do plusa auto-źródło odpalone było? czyli dobrze. to diesel czy benzyna?przedtem palił lekko czy tak sobie zn.ciężej?
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 23:14 przez FURMAN TDI, łącznie zmieniany 1 raz.

Mlodymaly
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mlodymaly » sob gru 05, 2009 23:26

tak dla rozruchu oby dwa na benzynie dobrze podlaczylem bo robilem to nie raz majac malca zawsze zapominalem o radiu i zawsze nie chcialo sie pchac a pobieralem prad od twingo wlaczony silnik odpalal lekko w sumie zawsze tak samo i odpalalem na benzynie nie na gazie ale czy tak czy tak nie krecil rozrusznik :( na pych uruchomil tylko
Ostatnio zmieniony sob gru 05, 2009 23:28 przez Mlodymaly, łącznie zmieniany 1 raz.

lubicz9
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: lubicz9 » pn gru 07, 2009 02:08

to moze byc elektromagnes niewyrzuca bendyksu

"żeby sztywna była furka, w furce musi być rozpórka"

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”