Potrzebna pomoc na kilku fronatch

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gonzo132
Nowicjusz
Nowicjusz

Potrzebna pomoc na kilku fronatch

Post autor: Gonzo132 » czw gru 03, 2009 23:38

Przede wszystkim witam wszystkich jestem nawy na forum i odrazu szukam u was pomocy mam nadzieje że nie nagne przepisów z którymi dokładnie zapoznam sie jutro ponieważ chce załozyc swój temat szybko ponieważ sprawa jest pilna z góry przepraszam... Uzywałem wyszukiwarki ale niezbyt problemy pokrywały sie z moimi, musze jeszcze dodac iż jestem raczej zielony wiec będe starał sie opisywac wszystko w miare czyte

Opis samochodu: Golf 3 GTI 95 rok przebieg 180 tys

1. Problem jest taki że co chwile pala mi sie jakieś światła najpierw kierunkowskazy potem długie potem znowu zwykłe swiatła elektryk wymieniał mi wszystkie przewody od tych świateł mineły 2 tygodnie i znowu spalił mi sie kierunkowskaz [ dokładniej mówiąc albo sie pali albo mruga bardzo szybko] + swiatła mijania. Nie mam juz pojęcia gdzie moz tkwic przyczyna. Spaliło mi tez podswietlenie opuszczania szyb oraz gąłki biegów kontrolka przy swiatłach przygasa lub mruga tak jakby było za duze obciazenie chyba.

2. Problem zapala mi sie kontrolka temperatury i stanu płynu chłodniczego przy tym jednak ze zapaliła sie w ciagu 3 miesiecy 2 razy i mrugała po przejechaniu km zatrzymałem sie zgasiłem samochod zapalam znowu i juz nie mruga stan płynu ok płyn zimowy wymieniany tydzien temu.

3. Problem wydaje mi sie ze połaczony z tym wyzej samochód podczas postoju kopci na biało dosyc gęsto na rozgrzanym silniku.

Byłbym wdzięczny za pomoc pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
ociu
...
...
Kontakt:

Post autor: ociu » pt gru 04, 2009 00:41

Gonzo132 pisze:2. Problem zapala mi sie kontrolka temperatury i stanu płynu chłodniczego przy tym jednak ze zapaliła sie w ciagu 3 miesiecy 2 razy i mrugała po przejechaniu km zatrzymałem sie zgasiłem samochod zapalam znowu i juz nie mruga stan płynu ok płyn zimowy wymieniany tydzien temu.

3. Problem wydaje mi sie ze połaczony z tym wyzej samochód podczas postoju kopci na biało dosyc gęsto na rozgrzanym silniku.
Jeżeli puszcza Ci biały dym z wydechu a podczas jazdy tez daje białym dymem???? ale na 90 procent masz uszczelke po głowicą do wymiany....

[ Dodano: 03 Gru 2009 23:50 ]
a jeszcze...płyn Ci ubywa????albo wywala na zapalonym silniku jak odkręcisz korek????

VENTO RIP :-(
CABRIO zaczynamy od nowa :-)

Awatar użytkownika
Mavrick
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: Mavrick » pt gru 04, 2009 03:20

Jezeli mruga szybko to albo padla zarowka albo styk zasniedzial...mialem tak z lewym kierunkiem w zderzaku. Szczotka druciana i preparat typu kontakt pomogl. Sprawdz jaki napiecie masz przy zapalonym aucie powinno byc max 14.4 V bo mozesz miec uwalony regulator napiecia i dlatego tak sie wszystko pali.

Gonzo132
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gonzo132 » pt gru 04, 2009 11:39

Dziękuje za wszystkie odpowiedz. Z kierunkowskazem faktycznie było spalone już jest ok a co do kopcenia na biało to płynu ubywa i to bardzo dużo :/ jaki jest koszt wymiany tej uszczeliki pod głowica ? Golf III 2.0 GTI

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 04, 2009 12:13

zalezy od stanu głowicy czy jeszcze bedzie wymagała naprawy. Myślę że minmum 3 stówki jeśli bedzie to tylko zmiana uszczelki i planowanie głowicy. Dokładnie się upewnij jeszcze, podjedź do dobrego mechanika (nie naciągacza), ponieważ oceniam że przynajmniej 80 90 procent wymian uszczelek jest robionych niepotrzebnie. Kopcenie zawsze na chłodzie jakieś jest, potrzeba wprawnego oka żeby ocenić czy jest nadmierne. Pomoże też wzrokowa ocena świec oraz oleju.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Gonzo132
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gonzo132 » sob gru 05, 2009 15:50

No więc tak co do swiateł elektryk tłumaczył atak zimy na styki nie wiem zobaczymy czy teraz juz bedzie dobrze. A co dokopcenia to poinformuje po naprawie

[ Dodano: 16 Gru 2009 20:39 ]
Jenak bł to fałszywy alarm nie była to uszczelka pod głowica w głupi dziecinny bład... dziekuje wszystkim za odpowiedz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”