Spadające obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Spadające obroty
Witam.Mam mały problem z obrotami.Na postoju jest wszystko ok silnik równo pracuje obroty w porządku,1000 na zimnym i między 800 a 900 na ciepłym.Ale podczas jazdy gdy np. dojeżdżam do skrzyżowania lub świateł gdzie trzeba stanąć wrzucam na luz to obroty spadają bardzo nisko jakieś 2 kreski powyżej zera i odrazu wracają do normy.Podczas jazdy wszytko jest oki nic nie szarpie poprostu normalnie reaguje na pedał gazu.Niema też jak u niektórych żeby nieraz zawieszały się na 2000 obr lub coś w tym stylu.Wydaje mi się że to może być silniczek krokowy.Wymieniałem go 3 lata temu.Ale kupowałem go na Allegro jako nowy,opakowania orginalnego nie było tyle że firmy bosch.Może był poprostu dobrze wyczyszczony kosztował bodajże 250zł.A teraz patrzałem w INTERCARSIE to orginalny boscha kosztuje 530zł to może tamten to jakiś regenerowany był.Co może być jeszcze przyczyną takiego psikusa,sonda,potencjometr przepustnicy sam niewiem.A jeszcze dodam że silnik 1,6 ABU
Ostatnio zmieniony czw gru 03, 2009 07:25 przez Artik31, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
obroty
Też podejrzewam że to może być krokowiec.Nowy troche kosztuje.A opinie na temat czyszczenia są różne.Chyba najpierw pojade na kompa.
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER