[mk2]Jaki olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]Jaki olej
Mam pytanko odnośnie oleju do silnika, obecnie jezdze na Lotosie Mineralnym, ale wiem ze nie jest to najlepszy olej, dlatego chciałbym wiedziec jaki najlepiej olej zalać.
Ostatnio zmieniony pn lut 27, 2006 22:41 przez Romek22, łącznie zmieniany 1 raz.
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
A ja taki lałem, leję i lać będę. Przejechałem na takim od groma kilometrów i uważam że jest ok, a kosztuje 45 zeta za 4 litry. Nie znam lotosu ale wiele osób twierdzi aby omijać ten olej z daleka.pewex.olek pisze:ja lałem do II Shela15W/40
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
-
- Ma gadane
ja jezdze na lotosie połsyntetyku juz 3 lata zrobiłym na nim 60 tys i złego słowa o nim nie powiem moze i nie jest najlepszy ale nie jest złydragon5555 pisze:A ja taki lałem, leję i lać będę. Przejechałem na takim od groma kilometrów i uważam że jest ok, a kosztuje 45 zeta za 4 litry. Nie znam lotosu ale wiele osób twierdzi aby omijać ten olej z daleka.pewex.olek pisze:ja lałem do II Shela15W/40
tak jest, nie wolno zmieniać oleju mineralnego na półsyntetyczny czy z półsyntetycznego na syntetyk... może to spowodować i z pewnościa przy więkrzych przebiegach spowoduje rozszczelnienie silnika.W drugą stronę można ale trzeba zastanowić się czy już czas i czy warto Jeśli chodzi o oleje mineralne to ja biore pod uwagę tylko 2. Mobil Super M 15W/40 i ELF SPORTI SRI 15W/40. Testowałem te oleje w kilkunastu samochodach i wartopw524 pisze:Ale absolutnie nie zmieniaj 15W na 10W.
-
- Ma gadane