falują obroty, gaśnie szczególnie gdy pada jest mokro
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
falują obroty, gaśnie szczególnie gdy pada jest mokro
witam problem jest taki ze jak jest sucho to jest wszystko okej tzn moze nie w 100% tez obroty nie sa megastabilne ale nie moge powiedziec zeby falowały natomiast kiedy na dworze pada i jest wilgotno to problem zaczyna sie. otóż na wolnym obroty falują do tego stopnia że auto czasami gaśnie podczas jazdy jest wszystko okej, tylko na wolnym te obroty szaleją. co to moze byc, kable mam ori nie maja przebic w nocy patrzylem nigdzie zadnej iskry silnik nie przerywa podczas jazdy. kiedy te obroty tak szalały odpiąłem przepływke i obroty podskoczyly na ok 900obr/min i byly stabilne natomiast kiedy podpiąłem przepływke to obroty spadły i były chwile stabilne i zaraz znowu zaczely falowac od praktycznie zera do 1000 i tak non stop.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to sa typowe objawy uszkodzonych kabli
nie musi byc widac jak iskry przeskakuja gdy kable sa uszkodzone
odpinajac przeplywke silnik wszedl na wieksze obroty i wtedy nie bylo czuc ze przebiera
dodaj troche gazu zeby szedl na takie same obroty a zobaczysz ze ze tez przestanie przerywac
wymien przeowdy i swiece a zobaczysz roznice
nie musi byc widac jak iskry przeskakuja gdy kable sa uszkodzone
odpinajac przeplywke silnik wszedl na wieksze obroty i wtedy nie bylo czuc ze przebiera
dodaj troche gazu zeby szedl na takie same obroty a zobaczysz ze ze tez przestanie przerywac
wymien przeowdy i swiece a zobaczysz roznice
-
- Forum Master