NIe mozna zapalic ,alarm padł?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
NIe mozna zapalic ,alarm padł?
Witam ,
Mam problem mianowicie dzis chcac jechac do pracy wsiadam do auta wkładam kluczyk na zapłon przekręcam na rozruch i nic zaczyna wyc alaram .Pozamykałem auto wlaczylem wyłączyłem alarm daje na zapłon i wyje przekręcam kluczyk słychac jakies "pstryk" spod maski i koniec ,każda kolejna próba to syrena mojego alarmu o 5 00 rano na calym osiedlu .Co to moze byc ,za pierwszym razem jak z zapłanu przekreciłam na rozruch to zresetowało godzine .Co to może być alarm padł czy cos innego . Szukajka na forum nie dziala moze juz było co na ten temat, szukałem przez gogole ale nic mojego pokroju nie znalazłem .Help
Mam problem mianowicie dzis chcac jechac do pracy wsiadam do auta wkładam kluczyk na zapłon przekręcam na rozruch i nic zaczyna wyc alaram .Pozamykałem auto wlaczylem wyłączyłem alarm daje na zapłon i wyje przekręcam kluczyk słychac jakies "pstryk" spod maski i koniec ,każda kolejna próba to syrena mojego alarmu o 5 00 rano na calym osiedlu .Co to moze byc ,za pierwszym razem jak z zapłanu przekreciłam na rozruch to zresetowało godzine .Co to może być alarm padł czy cos innego . Szukajka na forum nie dziala moze juz było co na ten temat, szukałem przez gogole ale nic mojego pokroju nie znalazłem .Help
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2009 06:39 przez MarcOrs, łącznie zmieniany 1 raz.
PozdraVWiam
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
masz syrene z wlasnym zasilaniem?
Jezeli skasowala sie godzina a masz syrene z wlasnym zasilaniem to wyglada to na problem z napieciem w instalacji, syrena mysli ze zostalo odciete zasilanie i sie wlacza
Jak syrena wyje to kierunki migaja? Jezeli nie to napiecie, jak napisalem wyzej. Jezeli mrugaja to alarm jest wlaczony i pewnie dzial odciecie zaplonu
odepnij wtyczke od centralki alarmu i jezeli wtedy zapali to bedziesz mial pewnosc co bylo przyczyna
Jezeli skasowala sie godzina a masz syrene z wlasnym zasilaniem to wyglada to na problem z napieciem w instalacji, syrena mysli ze zostalo odciete zasilanie i sie wlacza
Jak syrena wyje to kierunki migaja? Jezeli nie to napiecie, jak napisalem wyzej. Jezeli mrugaja to alarm jest wlaczony i pewnie dzial odciecie zaplonu
odepnij wtyczke od centralki alarmu i jezeli wtedy zapali to bedziesz mial pewnosc co bylo przyczyna
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2009 07:37 przez agrala, łącznie zmieniany 1 raz.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a klema Ci się nie poluzowała?? przy rozruszniku sprawdź czy śruby z przewodami są dociśnięte
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M orzesz też sprawdzić napięcie akumulatora sprawdź też klemy akumulatora czy nie są zabrudzone dobrze jest je od czasu do czasu zdjąć i wyczyścić bo jeśli są zabrudzone to nie jest przekazywane pełne napięcie i w momencie kiedy przekręcasz zapłon jest większy pobór prądu i wszystko się wyłącza i resetuje a alarm morze odebrać to jako odłączanie akumulatora i dlatego się załącza a jak próbujesz odpalić to godzina znika a jak wyłączysz zapłon pojawia się z powrotem.
Przyczyna prosta nalocik pod klemą i spadki napiecia ,przeczyściłem zobaczymy jak będzie sie sprawować ,po punkciku za zainteresowanie dzieki .
Ostatnio zmieniony wt gru 01, 2009 14:28 przez MarcOrs, łącznie zmieniany 1 raz.
PozdraVWiam