MK3 Problem z ręcznym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 Problem z ręcznym
Witam!
Posiadam Golfa 3 1.8 GT. Z tyłu mam oczywiście tarcze i mam taki mały problem. Klocki są założone nowe bo myślałem że to w tym był problem ale niestety nie. Tarcze były wymienione rok temu. I jest tak że nie dam rady zaciągnąć ręcznego na asfalcie. Na trawie owszem hamuje ale na asfalcie już na stopa nie zahamuje. Linki już podciągałem ale czym bardziej podciągnąłem linke tym cieżej chodził ręczny a hamował tak samo. Jaki może być problem z tym hamulcem?? Bo wielu moich kumpli ma bębny i spokojnie na asfalcie zaciągaja ręczny. Prosze o odp
Posiadam Golfa 3 1.8 GT. Z tyłu mam oczywiście tarcze i mam taki mały problem. Klocki są założone nowe bo myślałem że to w tym był problem ale niestety nie. Tarcze były wymienione rok temu. I jest tak że nie dam rady zaciągnąć ręcznego na asfalcie. Na trawie owszem hamuje ale na asfalcie już na stopa nie zahamuje. Linki już podciągałem ale czym bardziej podciągnąłem linke tym cieżej chodził ręczny a hamował tak samo. Jaki może być problem z tym hamulcem?? Bo wielu moich kumpli ma bębny i spokojnie na asfalcie zaciągaja ręczny. Prosze o odp
- Paweł Marek
- V.I.P.
sebus_777, niestety, ale ręczny w hamulacach tarczowych z Mk3 jest słaby nawet jeśli zaciski są w pełni sprawne. O zastopowaniu kół tylnych ręcznym hamulcem na asfalcie raczej zapomnij.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
Re: MK3 Problem z ręcznym
sebus_777 pisze:Witam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.