Tylna wycieraczka szaleje pomocy!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tylna wycieraczka szaleje pomocy!!!
Witam
Od jakiegoś czasu mam problem z tylna wycieraczka mianowicie zaczela szaleć gdy ja uruchomie wykonuje krótkie ruch co pare centymetrów a nie pełny obieg jak kiedyś gdzie leży problem???
Od jakiegoś czasu mam problem z tylna wycieraczka mianowicie zaczela szaleć gdy ja uruchomie wykonuje krótkie ruch co pare centymetrów a nie pełny obieg jak kiedyś gdzie leży problem???
-
- Użytkownik
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- bo tam masz pompkę do spryskiwacza na tył - masz starą wersję instalacji. A wycieraczka nie reaguje, bo prawdopodobnie kable w przelotce są uszkodzone.bornek pisze:koledzy a powiedzcie mi jedno co to może być jak uruchamiam tylnią wycieraczke to ona wogóle nie reaguje tylko buczy ( jakby jakaś pompka ) mi cos z tyłu po prawej stronie koło zbiorniczka w bagazniku
VW Golf II - to samo, kable w przelotce. Jest to najczęstsza przyczyna awarii tylnej wycieraczki - wiele razy było to już poruszane na forum, wystarczy poszukać.
Ostatnio zmieniony czw gru 03, 2009 16:19 przez Lipek81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Koledzy mam pytanie czy tak powinno być ze jak wlanczam tylnia wycieraczke to odrazu spryskiwacz sie wlancza i dziala tak dlugo az trzymam przelacznik zeby chodzila wycieraczka i jak puszcze przelacznik od wycieraczki to oczywiscie przestaje ale pozniej co jakis czas wycieraczka sama sie wlancza co jakies 10 sekund i tak juz do konca az wylacze silnik