wyświetlacz kilometrów MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wyświetlacz kilometrów MK3
mam taki problem, elektroniczy wyswietlacz kilometrów w moim mk3 po przejechaniu paru kilometrów częciowo zanika, pokazuje dziwne znak. po jakimś czasie gdy auto trochę postoi wraca do normy. jak temu zaradzić
Re: wyświetlacz kilometrów MK3
rozebrać licznik,przeczyścić gumki wyświetlaczy i połączenie z płytkąHytek7 pisze:mam taki problem, elektroniczy wyswietlacz kilometrów w moim mk3 po przejechaniu paru kilometrów częciowo zanika, pokazuje dziwne znak. po jakimś czasie gdy auto trochę postoi wraca do normy. jak temu zaradzić
Ostatnio zmieniony sob paź 31, 2009 22:01 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Re: wyświetlacz kilometrów MK3
tzn?norek111 pisze:rozebrać licznik,przeczyścić gumki wyświetlaczy i połączenie z płytkąHytek7 pisze:mam taki problem, elektroniczy wyswietlacz kilometrów w moim mk3 po przejechaniu paru kilometrów częciowo zanika, pokazuje dziwne znak. po jakimś czasie gdy auto trochę postoi wraca do normy. jak temu zaradzić
ciężko mi uwierzyć, że wyczyszczenie jakiś gumeczek pomoże w tym problemie
Ja mam ten sam problem i opisałem go dokładniej tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1493312.html
i do tego filmik:
Ja mam ten sam problem i opisałem go dokładniej tutaj:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1493312.html
i do tego filmik:
- Paweł Marek
- V.I.P.
po co gdybać kolega konkretnie radzi i trzeba to zrobić, byle te gumeczki były, bo zdaje się nie w każdym typie liczników tak typowo wyświetlacz jest zrobiony
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- bradley
- Forum Master
maniootek, masz jakas maniane w elektryce. Podnosisz reczny i nagle choinka na zegarach jakbys wlaczal zaplon. Opuszczasz rzeczny, kontrolki gasna. To raczej nie wina samego licznika a elektryki w aucie.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
...a dokładniej czy aby nie braku masy licznika?bradley pisze:maniootek, masz jakas maniane w elektryce. Podnosisz reczny i nagle choinka na zegarach jakbys wlaczal zaplon. Opuszczasz rzeczny, kontrolki gasna. To raczej nie wina samego licznika a elektryki w aucie.
(a w chwili podnoszenia ręcznego - jest kluczyk w pozycji "zapłon"?).
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
Przeczyściłem te gumeczki ale nie rozwiązało to mojego problemu (zresztą chyba nie miało prawa). Już wiem o co z nimi chodzi. One są odpowiedzialne za prawidłowe działanie wyświetlacza a on przecież jest jak najbardziej sprawny. Problem jest inny.
Razem z wyświetlaczem kilometrów nie działają dwie kontrolki + prędkościomierz. Wszystko to zaczyna działać kiedy podniosę dźwignię hamulca ręcznego. Musi tutaj być coś z elektroniką.