Brak klaksonu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Brak klaksonu
Witam
Otóż przy zakupie auta nie zauważylem, dopiero dziś ( gdy chciałem użyć na jakiegoś barana w miescie ) że nie ma klaksonu. Sprawdziłem bezpiecznik i wygląda OK, co jeszcze i gdzie sprawdzić?
Otóż przy zakupie auta nie zauważylem, dopiero dziś ( gdy chciałem użyć na jakiegoś barana w miescie ) że nie ma klaksonu. Sprawdziłem bezpiecznik i wygląda OK, co jeszcze i gdzie sprawdzić?
KUPIE - SPRZEDAM - KAZDE TELEFONY GSM !!
Wiecej na PW lub GG 20831692
Wiecej na PW lub GG 20831692
-
- Forum Master
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Spróbuj jeszcze podpiąć +/- bezpośrednio pod klakson i sprawdź czy w ogóle działa i czy w ogóle go masz Może ktoś potrzebował miejsca przy zakolu i go zdemontowałMike_Angel pisze:Lepiej podjade do mechanika, niech tam zobaczy.
Klakson jest montowany przy lewym zakolu od strony zderzaka.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Jeśli po sprawdzeniu wtyczki do klaksonów (są 2) i podaniu zasilania bezpośrednio na nie, nie będą one wydawać dźwięku to najlepiej je wymontować i sprawdzić zawartość ich tubek dźwiękowych - mogą być zawalone ubitym piachem i innym brudem i membrana nie jest w stanie się poruszyć co powoduje brak dźwięku mimo sprawnych cewek - częsta przyczyna w samochodach bez dolnej osłony komory silnika - przynajmniej w TDI.
-
- Forum Master
-
- Nowicjusz
- Kontakt: