Witam wszystkich vw-maniakow;)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mlodysyncromk2
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Witam wszystkich vw-maniakow;)

Post autor: mlodysyncromk2 » śr lis 25, 2009 15:31

Witam.
Czy mogl by mi ktos pomoc.
Sprowadzilem z austri golfa 2 syncro z silnikiem 1.8 96km
potrzebuje wymienic w nim drazki kierownicze, nie chce oddawac go
do zakladu tylko zrobic to samemu, mam male doswiadczenie w tym typie samochodow
ale potrzebowalbym wskazowek, mianowicie jak najlepiej sie do tego zabrac(chodzi o te drazki ukladu kierowniczego) czy moze mi ktos pomoc????
serdeczne dzieki!!!

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » śr lis 25, 2009 15:51

Drazki czy koncowki drazkow
jezeli chodzi o drazki to o ile pamietam potrzebny bedzie klucz 32 zeby odkrecic drazek od przekladni kierowniczej i chyba 17 zeby zdemontowac koncowki
najlepiejbylo by wymienic drazki razem z koncowkami
do koncowek przydalby sie sciagacz ale da tez rade to zrobic blotkiem
da rade zrobic to samemu ale i tak musisz potem oddac auto na ustawienie zbieznosci
najwiekszy problem jest chyba przy zakladaniu oslon gumowych na przekladnie kierownicy

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 25, 2009 17:39

oraz w odpowiednim nakręceniu drążków na maglownicę, czyli najpierw ją trzeba ustawić żeby dokładnie tyle samo końce listwy wystawały, a potem nakręcić drążki dokładnie na określoną odległość, dane są w serwisówkach. Bo inaczej skręt auta w jedną stronę będzie niepełny i kierownica będzie krzywo

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”