- MK2 - Jak wyciagnac tylna i tylne boczne szyby ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Pressident
- Nowicjusz
- MK2 - Jak wyciagnac tylna i tylne boczne szyby ?
Witam, w najblizszym czasie bede przyciemniac szyby, interesuje mnie to czy wyciagniecie tylnej szyby to bardzo problematyczna sprawa ? Przez przyciemnianie z szybą na miejscu da sie przebrnąc, ale tyle z tym roboty i kłopotów, że czasem ramiona opadają ( fizycznie i psychicznie ). Tylne boczne to niewielki problem, chwila roboty, ale stać z rękami do góry przy podniesionej do góry klapie przez godzine...
Ano i pytam dlatego, że szyb tylnich własnoręcznie nigdy jeszcze nie wyciagałem i żadnej wiedzy w tym topiku nie posiadam , jedynie przód. Pozdrawiam.
Ano i pytam dlatego, że szyb tylnich własnoręcznie nigdy jeszcze nie wyciagałem i żadnej wiedzy w tym topiku nie posiadam , jedynie przód. Pozdrawiam.
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Ma gadane
Re: - MK2 - Jak wyciagnac tylna i tylne boczne szyby ?
no nie jest to takie proste jak nigdy tego nie robiłes to mozesz załatwic szybe ja tak załatwiłem tylnia szybe i poszła do wiaderka wiec trzeba troszke wprawy i wszystko mozna zdiacPressident pisze:Witam, w najblizszym czasie bede przyciemniac szyby, interesuje mnie to czy wyciagniecie tylnej szyby to bardzo problematyczna sprawa ? Przez przyciemnianie z szybą na miejscu da sie przebrnąc, ale tyle z tym roboty i kłopotów, że czasem ramiona opadają ( fizycznie i psychicznie ). Tylne boczne to niewielki problem, chwila roboty, ale stać z rękami do góry przy podniesionej do góry klapie przez godzine...
- Pressident
- Nowicjusz
to jest wersja pesymistyczna, ja wyciagnalem 8 szyb i tylko jedna zbilem ale wystarczy ze bedziesz uwazal to nic sie nie stanie, ja uzywalem srubokretow, wkladalem miedzy uszczelke a karoserie i probowalem tak podwazyc zeby zlapac palcami i jak sie udalo to juz wtedy szlo ladnie i nie jest to takie trudne i tez to robilem pierwszy razPressident pisze:No wiec w takim razie rece do góry i jazda Dzieki za przestroge, wole sie pomeczyc niz płacic gratis za nowe szkło - pozdrawiam.
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Ma gadane
ja tez walczyłem srubokretami ale przesadziłem i pękła raczej rob to powoli i nic na siłefend18 pisze:to jest wersja pesymistyczna, ja wyciagnalem 8 szyb i tylko jedna zbilem ale wystarczy ze bedziesz uwazal to nic sie nie stanie, ja uzywalem srubokretow, wkladalem miedzy uszczelke a karoserie i probowalem tak podwazyc zeby zlapac palcami i jak sie udalo to juz wtedy szlo ladnie i nie jest to takie trudne i tez to robilem pierwszy razPressident pisze:No wiec w takim razie rece do góry i jazda Dzieki za przestroge, wole sie pomeczyc niz płacic gratis za nowe szkło - pozdrawiam.
- MrUkAs
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przerabialem ten temat, bo sam przyciemnialem sobie szyby tylne, boczne i tylnia. Z bocznymi nie ma problemu. Z tylnia wiekszego rowniez nie ma. Najpierw otwierasz bagaznik, podginasz uszczelke w jednym miejscu i podginajac ja srubokretem ciagniesz w lewa strone, az dojdzie w koncu do konca i szyba sama wyjdzie. Najlepiej robic to we dwoje, jeden dziala srubokretem, a drugi asekuruje szybe. Zamontowac rowniez nieproblem, wystarczy wziac kawalek dobrego sznurka (najlepiej od prania ), obwiazac uszczelke na szybie, wlozyc szybe i powoli spuszczac sznurek, wraz ze spuszczaniem sznurka popychac szybe do przodu.
www.SportCom.PL
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hehehe
Jakie śrubokręty i gwozdzie?Przecież porysujecie lakier a potem będzie rdzewieć i pogniecie blachy
Ja wyciągam szyby tak
Założyć miękkie buciki( Ja mam do tego trampki takie gumowe) Włazisz do środka fury i delikatnie wypychasz szybę nogą(nogami) a twój koleś stoi z zewnątrz samochodu i ją przytrzymuje żeby w razie czego nie spadła na glebę i cała filozofia
Musi być ciepło (fura w garażu ogrzewanym) coby uszczeleczki były miękkie i nie pchać na chama w jednym miejscu jak coś to po obwodzie powoli z wyczuciem i wyjdzie
Wyjąłem tak już kilkadziesiąt szyb i żadna mi nie pękła
O podważaniu śrubokrętem nie słyszałem i gwożdziem też Gdzie tak robią???
flat
Jakie śrubokręty i gwozdzie?Przecież porysujecie lakier a potem będzie rdzewieć i pogniecie blachy
Ja wyciągam szyby tak
Założyć miękkie buciki( Ja mam do tego trampki takie gumowe) Włazisz do środka fury i delikatnie wypychasz szybę nogą(nogami) a twój koleś stoi z zewnątrz samochodu i ją przytrzymuje żeby w razie czego nie spadła na glebę i cała filozofia
Musi być ciepło (fura w garażu ogrzewanym) coby uszczeleczki były miękkie i nie pchać na chama w jednym miejscu jak coś to po obwodzie powoli z wyczuciem i wyjdzie
Wyjąłem tak już kilkadziesiąt szyb i żadna mi nie pękła
O podważaniu śrubokrętem nie słyszałem i gwożdziem też Gdzie tak robią???
flat
-
- Ma gadane
- Pressident
- Nowicjusz
- Jasio_Zawodnik
- Mały gagatek
- Kontakt:
luz blus tez jestem zwolennikiem wyciągania szyb za pomoca trtampków, szybki takze u siebie sam przyciemniałem, wiec jak kolega wyzej napisał zakładamy buttki i od środka delikatnie wypychamy:) i chyba nie ma szany żeby coś pękłą, a jesli juz napewno nie szyba:) oczywiście drugi człowiek asekuruje szybke:)
Może i mały mięsień ale za to jaka dusza!!
Teraz to chyba spory biceps jest :D
Teraz to chyba spory biceps jest :D
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Pressident
- Nowicjusz